FAQ - spørsmål og svar!

Vår dammaske Pondolino® står til din disposisjon med vår PREMIUM FAQ - SERVICE!
Hvis du har dammproblemer, vennligst kontakt vår dammaske pondolino@fiap.de.
Vannfontene Pumper UV lamper
Filtersystemer Skimmer Hagedam Luftning
Vannpleie Rengjøring Hagedam Lysteknologi
Bygging av dammen Tilbehør Hagedam Tilbehør Hage
Fôring Oppvarming av dammen Tilbehør


1. Er det en tommelfingerregel på hvor mange fisk kan brukes i hagen dammen?
Den rette fiskebestanden avhenger av flere faktorer. Størrelsen på dammen spiller en viktig rolle, men den innebygde filterteknologien og selve fisken er helt avgjørende. Videre må det tas hensyn til at noen av fiskene forminerer seg veldig raskt og blir større.
2. Hva bør vurderes når det gjelder foreldrekontroll?
En eiendomseier må beskytte sin eiendom på en slik måte at andre personer ikke kan bli skadet som følge av dette (plikt til å sikre trafikk).

Denne omsorgspligten brytes hvis eiendomshaveren ikke sikrer sin hagedam på en slik måte at spesielt utenlandske, utenlandske barn kan falle inn i den. En synlig avgrensning av eiendommen er derfor ikke tilstrekkelig - det må være en fysisk avgrensning som beskytter barn mot ubegrenset oppføring.

Generelt bør det tas hensyn når du legger dammen på en grunne tilgang til stranden, som forhindrer en plutselig fall inn i den. Dammen eieren er forpliktet til å gjøre sikkerhetsarrangementer på en rimelig måte.

Som sikkerhet måler både trådnettet fekting som fiskenett over dammen og under vannoverflaten montert stålnettet i betraktning.
3. Finnes det tidsskrifter om hagevann?
Det er sikkert også i landtidene dine på temaet hagehage.
4. Hvor finner jeg en FIAP-forhandler nær meg?
Bare bruk vår praktiske forhandlersøk. Vi hjelper deg gjerne med å finne en FIAP-forhandler i ditt område, kontakt oss på info@fiap.de.
5. Hvor får jeg nye manualer etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned som et PDF-dokument under det nødvendige produktet.

 

Vannfontene


1. Hvordan passer du best på vannfunksjoner og tilbehør?
Den nødvendige omsorget avhenger sterkt av vannets hardhet. Den anbefalte hardheten er <8,4 ° dH. Med tøffere vann kan i økende grad kalkavsetninger på overflatene og teknikkformen, noe som også betyr høyere omsorg. For vannspill i ornamental bassenger (uten dyr og Pflanzenbesatz!) Vi anbefaler bruk av FIAP FOUNTAIN CLEAN, for å oppnå optimal vannkvalitet for vannspillet ditt. For vedvarende kalsiumavsetninger på fontenpumpen, er FIAP PUMP CLEANSER det første valget. Optisk ferdige overflater som f.eks. Børstet rustfritt stål eller krom deler, det er best å rengjøre med en myk, fuktig klut. Bassengvannet skal holdes så ledig som mulig av små steiner eller smusspartikler, som kan tette eller skade pumpen og linjene. Eksisterende forfilter må kontrolleres av og til og rengjøres om nødvendig. Tette dyser kan blåses ut eller rengjøres med en fin ledning. Før frysing skal vannspillet demonteres eller tørkes, før lagringen gir seg en fullstendig rengjøring sammen med avkalkning. Fountain pumper må lagres fuktig. Det foreligger ingen garanti eller garanti for frostskader og skade på grunn av forkalkning.
2. Hvordan rengjør du kalkavsetninger ved vannfunksjonen?
Den nødvendige omsorget avhenger sterkt av vannets hardhet. Den anbefalte hardheten er <8,4 ° dH. Med tøffere vann kan i økende grad kalkavsetninger på overflatene og teknikkformen, noe som også betyr høyere omsorg. For vannspill i ornamental bassenger (uten dyr og Pflanzenbesatz!) Vi anbefaler bruk av FIAP FOUNTAIN CLEAN, for å oppnå optimal vannkvalitet for vannspillet ditt. For vedvarende kalsiumavsetninger på fontenpumpen, er FIAP PUMP CLEANSER det første valget. Optisk ferdige overflater som f.eks. Børstet rustfritt stål eller krom deler, det er best å rengjøre med en myk, fuktig klut.
3. Hvordan forblir vannet i prydbassenget friskt så lenge som mulig?
Den fulle effekten utfolder hvert eneste triks med fersk, klar, vann. Stagnerende, forurenset vann lukter ikke bare ubehagelig, det kan permanent skade vannfunksjonen eller pumpeteknikken. FIAP FOUNTAIN CLEAN ble derfor utviklet for dekorative dammer uten plante- og dyrpleie. Den spesielle formelen forhindrer dannelsen av biofilm og forkalkning på overflatene. På denne måten opprettes en optimal vannkvalitet for vannfunksjonen din. Behandlingsarbeidet minimeres, og fyllvannet forblir friskt og krystallklart så lenge som mulig. Overdosering kan forårsake skumdannelse, i så fall halvere mengden vann og erstatt det med ferskvann.
4. Kan du betjene vannfunksjonen med filter- eller dampumpen?
I prinsippet er svaret på dette spørsmålet "ja"! Det skal imidlertid bemerkes at filterpumper må betjenes 24 timer i døgnet, 24 timer i døgnet, at filterbakteriene ikke dør, og at filteret beholder sin fulle kapasitet. I tillegg må de fleste filterpumper bli spredt veldig mye, da de vanligvis fremmer mye mer vann enn vannfunksjonen som trengs. Den tunge gasspjeldingen kan påvirke filterets ytelse og holdbarheten negativt. Av de grunnene som er nevnt ovenfor, er det alltid tilrådelig å alltid betjene en vannfunksjon (hvis ikke allerede inkludert i leveringsomfanget) med en pumpe som er tilpasset den. Så vannfunksjonen kan slås på og av som ønsket. For enda bedre komfort, anbefaler vi bruk av FIAP Control Active radiostyrt stikkontakt, slik at du enkelt kan koble vannfunksjonen eksternt.
5. Gjelder garantien også for LED-ringer?
LED-ringer har deler som ikke er dekket under garantien. Men de har et veldig langt liv og er svært sjeldne.
6. Kan LED-lysene bli dimmet?
Dimming er ikke mulig med LED-lys, med mindre det allerede er integrert i fjernkontrollen.
7. Hva ser vannfunksjonene ut som i drift?
Bare besøk vår Youtube-kanal! På https://www.youtube.com/user/FIAPGmbH finner du manualer og demonstrasjonsvideoer som viser produktene i bruk.
8. Er det forskjellige typer vannfunksjoner?
I tillegg til vannfunksjoner for hage dammen, tilbyr FIAP også vannspill til terrassen, hagen og vannfunksjonene til innendørs bruk. Uansett hvor og hvor du vil omgjøre deg med vann, tilbyr FIAP deg den perfekte vannfunksjonen.
9. Er vannet frostsikker?
Vennligst les den tilhørende bruksanvisningen og følg instruksjonene for bruk. I utgangspunktet skal våre vannspill tas ut av drift før forventet frost, helt tømt eller rengjort og eller overvintrer i det tørre.
10. Er det lett å holde fisk i vann spill bassenger?
Nei! Betingelsene i et vannspillbasseng er ikke dyrevennlige. For å kunne tilby fiskearter - passende boligforhold, krever det et visst volum vann, passende filtrering og tilpasset fôring. Disse punktene er vanskelige eller til og med umulige å oppnå i vannspillbassenger. Fisk bør derfor bare oppbevares i spesialdesignede dammer.
11. Hvor får jeg nye manualer etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned som et PDF-dokument under det nødvendige produktet.

 

Pumper


1. For hvilket formål trenger du pumper i og rundt dammen?
Som dammer er kunstig dekorative farvann utpekt, som kan utvikle en biologisk balanse vanligvis bare med teknisk støtte. Filterpumpen spiller noen ganger den viktigste rollen her. Dette transporterer den skitne dammen vann til filteret, der vannet er mekanisk og biologisk rengjort og deretter går tilbake til dammen (i et pumpet system!). Videre er det nødvendig med passende pumper for å løpe strømmer og vannspill på dammen.
2. Hvilken pumpe passer til hvilken dam?
Å velge riktig pumpe og tilbehør avhenger av mange faktorer. Din FIAP-forhandler vil samarbeide med deg for å utvikle den optimale løsningen for dine individuelle behov. I tillegg kan du finne informasjon på vår hjemmeside under Water Gardens - Pumps eller Filter Systems. Når du velger riktig pumpe, er ikke bare dammen størrelse avgjørende. Men: Hva skal pumpen brukes til?

 • stream
 • Filter System
 • Water Game
 • sirkulasjon
3. Hvilke pumptyper er spesielt egnet for filtersystemer?
Som en all-rounder anbefaler vi pumper fra Aqua Active-serien. Kraftig, effektiv, robust! De transporterer lett smusspartikler opp til 10 millimeter i diameter. Din FIAP-partner vil gjerne gi deg råd om riktig pumpe for dammen eller filteret ditt.
4. Hva er forskjellene mellom lavpris inngangspumper og høyverdige dampumper som FIAP Aqua Active-serien?
Mange dammeiere lurer på hva som er forskjellene mellom inngangsnivåmodeller og høykvalitetspumper som FIAP Aqua Active-serien. På den ene siden har FIAP Aqua Active serien en patentert skimmer inngang. Dette betyr at med bare en pumpe kan du betjene både en skimmer og et filter system samtidig. Med konvensjonelle startpumper kan du kun betjene skimmer eller bare filteret (hvis de har en andre pumpeinngang i det hele tatt). FIAP Aqua Active pumper er også elektronisk justerbare, billige inngangsmodeller har vanligvis kun synkronmotorer som ikke er justerbare. Neste er geometrien til pumpehuset. I dette tilfellet er FIAP avhengig av et strømningsoptimalisert stort hus, som sikrer perfekt fjerning av smuss og er mindre tilstoppet enn konvensjonelle pumpehus. Ytterligere fordeler med FIAP Aqua Active pumper er:

 • 3 års garanti
 • Høy ytelse
 • Energieffektiv motorteknologi
 • Og mange flere fordeler
I sentrum av damteknikken bruker du kun komponenter av høy kvalitet, som FIAP Aqua Active-pumpen, og gjør ingen kompromisser.
5. Hvor skal en pumpe installeres?
En pumpe skal installeres på det laveste punktet motsatt filterinnløpet. Dette sikrer optimal sirkulasjon og oksygenering av dammen vann. Avhengig av type konstruksjon og type dam kan imidlertid et annet sted vise seg fordelaktig, f.eks. I tilfelle en tyngdekraftsdesign av filtersystemet er pumpen installert i filtersystemet eller et separat pumpekammer. Hvis du er usikker på den optimale plasseringen for damppumpen, vennligst kontakt din FIAP-partner.
6. Hvilke pumper er egnet for bekker?
For vannstrømmer blir pumper av Aqua Active eller Aqua Active Profi-serien primært brukt. Pumperne tilbyr høy ytelse, med lavt energiforbruk og gjør ingen kompromisser. I tillegg kan motorene til pumpene (opptil 300 watt) styres ved hjelp av en hastighetsregulator (FIAP Aqua Active Control). På denne måten kan du stille pumpen nøyaktig til ønsket strømningshastighet og redusere energiforbruket.
7. Hvordan kan pumpens ytelse endres?
I utgangspunktet kan kraften til alle pumper endres mekanisk. Med alle FIAP Aqua Active pumper (opptil 300 watt), kan strømmen også endres elektronisk ved å endre hastigheten med hastighetsregulatoren (FIAP Aqua Active Control). De positive bivirkningene er på den ene siden det reduserte energiforbruket til pumpen og tilhørende lavere varmeutvikling. Pumpemotoren gjennomgår ingen ekstra, unødvendig slitasje i denne typen gasspjeld.
8. Er strøm spart når du bruker en hastighetsregulator?
Hastighetsregulatoren er en fasekontroll. Dette sparer også energi. Lagringen finner imidlertid ikke sted i forholdet 1: 1.

Hastighetsregulatoren bruker også en viss mengde energi. Som en tøff tommelfingerregel kan du forvente energibesparelser på rundt 40% ved en 50% strømreduksjon.
9. Kan pumper løpe tørr?
Nei, pumper må ikke løpe tørr! Det pumpede vannet tjener også til å avkjøle og smøre pumpens rotor. Tørrkjøring fører uunngåelig til skade på akselen og lagringen. FIAP Aqua Active pumper har en integrert termisk beskyttelsesbryter. Dette betyr at pumpen slår av automatisk så snart den går for varm. Etter avkjøling vil pumpen automatisk slå på igjen slik at filteret er f.eks. leveres med vann igjen. Så snart termisk beskyttelsesbryter inngår, må pumpen fjernes og kontrolleres for å unngå permanent skade.
10. Er solpumpe egnet for driftsfilter systemer?
Nei. I utgangspunktet er solpumper ikke egnet for drift av filtersystemer, siden de ikke kan brukes i 24-timers bruk. Vi anbefaler å bruke våre solenergi pumper for alle dekorative applikasjoner ved dammen (for eksempel vann spill eller bekker) kan som ikke nødvendigvis er avhengig av en bestemt periode, da dette ikke kan garanteres, avhengig av værforholdene.
11. Hva koster det med å bruke pumper?
Kostnadene avhenger av strømforbruket til en pumpe. Strømforbruk uttrykkes i watt for hver pumpe. 1000 watt per time = 1 kilowatt time
1 kilowatttimer strøm koster ca 20 til 25 euro cent (avhengig av leverandøren)

Beregningseksempel basert på Aqua Active 6000 (65 watt), beregnet på en dam sesong. Det antas at pumpen vil bli avviklet i begynnelsen av mars og avsluttet i slutten av november. Pumpen løper kontinuerlig. Strømleverandøren tar 20 cent for 1 kilowatt time. Dette resulterer i:

65/1000 W x 24h x (9x30 dager) x 0,20 Euro / kWh = 84,24 Euro

Det er viktig å ikke velge pumpens ytelse for lavt for energibesparende grunner! Mange dammeiere sparer her i feil ende og stole på en for svak dampumpe. En vanskelig å vedlikeholde, ikke-fungerende dam er ofte resultatet.
12. Kan du bruke en pumpe til å kjøre en fontene og en gargoyle?
Ja, dette er mulig når som helst takket være et teleskopisk stigende rør med integrert justerbart uttak. Dette er allerede inkludert i Aqua Active Mini SET og Aqua Active Plus-produktserien. Fontener og gargoyles kan også betjenes med Aqua Active-serien.
13. Kan Aqua Active pumper brukes i svømmedam?
Aqua Active 12 V produktserien er spesialdesignet for bruk i svømmedammer. I henhold til VDE-forskriftene er det ikke tillatt å bruke 230 volt pumper i svømmedammer. Pumpene må installeres tørt i en brønn under vannstanden med en minimumsavstand på 2 meter. Plastrør må legges.
14. Er pumperne frostsikker?
Ikke alt. En pumpe bør oppbevares frostsikker og våt. Pluggen må ikke oversvømmes. FIAP anbefaler å rengjøre pumpene grundig med en myk børste under rennende vann, avhengig av graden av tilsmussing. For profesjonell rengjøring av forkalkninger og annet hardt smuss anbefaler vi bruk av FIAP Aqua Active Cleanser. Pumpen skal skylles grundig med rent vann etter rengjøring.
15. Hvordan koble filtre og skummere til en Aqua Active pumpe?
Vårt innovative, patenterte inntakssystem gjør det mulig å aspirere med bare en Aqua Active-pumpe samtidig via en ekstern skimmer og pumpehuset. Fordelingen av sugekraft mellom skimmer og pumpehus kan enkelt justeres fra 0 - 100%. Skimmeren er tilkoblet via skimmerinnløpet på pumpehuset, filteret er koblet via trykkutløpet på pumpehuset. De matchende trinnmunnstykkene er allerede inkludert. Vi anbefaler at du velger størst mulig slangediameter for høye strømningshastigheter og lengre pumpeavstander.
16. Kan pumpekabelen forkortes eller stikkontakten demonteres?
Nei. Dette vil endre utformingen av pumpen. Pumpen overholder ikke VDE-retningslinjene lenger. Eventuelle garanti- og garantibevis utløper.
17. Kan pumper også betjenes med solmoduler?
Nei. Bare spesielle solpumper med solmoduler kan betjenes. Disse pumpene drives med likestrøm DC (FIAP Aqua Active Solar pumpe serien). 230 Volt - Pumper har vekselstrøm AC.
18. Hvordan beregnes det nødvendige hodet eller sirkulasjonshastigheten?
Med leveringshøyde skal det bemerkes at dette beregnes fra vannoverflaten (selv om pumpen er plassert i bunnen av dammen) opp til høyeste leveringssted. Damdybden er ubetydelig her. Ved hjelp av pumpe diagrammet kan du nå lese omtrentlig strømningshastighet ved tilhørende hode. Det må imidlertid også tas hensyn til trykkfall på grunn av små kabeltverrsnitt og lange pumpeavstander. Sirkulasjonskapasiteten til pumpen må være utformet i henhold til type dam. Som en tøff tommelfingerregel anbefales det å pumpe størrelsen slik at en naturlig dam eller biotope sirkuleres helt ca 3-4 timer i timen, en koi dam skal sirkuleres 1-2 timer. Med svømmedammer er også lavere sirkulasjonsrater tilstrekkelig. Sirkulasjon betyr at hele dammvolumet sendes en gang gjennom filtersystemet innen den angitte tiden. Din FIAP-partner vil gjerne gi deg råd om å velge riktig pumpekapasitet.
19. Hvor får jeg nye manualer etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned som et PDF-dokument under det nødvendige produktet.

 

UV lamper


1. Hva trenger du en UV-enhet for?
Bruken av UV-enheter (FIAP UVC Active, FIAP UVC Active Rustfritt Stål og FIAP UV Active) effektivt bekjemper alger og reduserer patogene bakterier og bakterier. Dette sikrer konsekvent klart og sunt vann.
2. Har UV-lamper faktisk forhindret alger angrep i dammer med sterk sollys?
Ja, men bare mot flytende alger som skyter vannet - de hjelper ikke med trådalger. Imidlertid er en UV-lampe alene av begrenset bruk, da det bare klumper opp alger. Det må følges av et filter som filtrerer ut disse klumper. Det egnede filteret finner du også i FIAP produktsortimentet eller her på vår hjemmeside under Water Gardens - Filter Systems.
3. Ved hjelp av UV-klareren ble dammen vannet klar og filamentøse alger begynte å vokse. Hva skjedde her?
Denne effekten er ikke noe uvanlig. Det er en grunnleggende forskjell mellom suspenderte og trådformede alger. Den tidligere er mikroskopiske alger som tiltrekker dammenes eieren mest sannsynlig som overskyet til giftig grønt vann. Strengalger er derimot, som navnet antyder, alger, som vanligvis holder seg til damveggene og andre overflater i dammen og har en trådlignende form. Så snart UV-klareren har fjernet flytende alger og gitt klart vann, når sollys nå dammen for første gang, helt til bunnen. Plutselig er næringsstoffer, samt lys tilgjengelig for trådalger, og dette kan vokse. Filamentale alger fjernes mest effektivt med passende FIAP vannbehandling produkter og mekaniske metoder.
4. Hvor lenge skal UV-lampen løpe?
Noen dammeiere slår av UV-klareren over natten med en timer for å unngå strømkostnader. Dette er i prinsippet også mulig, men en kontinuerlig drift over dam sesongen har også fordeler som ikke kan avvises uten hånd. Den permanente operasjonen sikrer ikke bare at algblomstrer (grønt eller uklart vann) dannes igjen, og heller ikke svingninger i verdien av vann er favoriserte.
5. Skal UV Active-enheten nødvendigvis monteres på filteret?
Nei. Enheten kan også monteres separat med slangekoblinger i bypass. I prinsippet er det tilrådelig å bruke UV Active-enheten på steder der som forrenset vann kommer som mulig. Dette sikrer at UV-strålene kan trenge dypere inn i vannet som strømmer gjennom og dermed øker effektiviteten. Derfor tilbyr installasjonen et mekanisk forfilter (f.eks. FIAP SpaltActive) eller i enden av filterkjeden.
6. Min dam er ikke klar til tross for tilstrekkelig stor UV-effekt, hva kan være årsaken?
For det første bør det avklares om vannets turbiditet skyldes en algeblomst eller f.eks. skyldes sedimenter oppløst i vannet. For eksempel, fisken streife omkring sedimentet på bunnen av dammen og kan dermed forårsake turbiditet. UV-klareren er imidlertid kun effektiv mot turbiditet på grunn av suspenderte alger. En annen mulig årsak kan være bruken av en for svak dampumpe. Selv om UV-klareren ble designet for å være tilstrekkelig stor, med for lav strømning, er resultatet ofte utilfredsstillende. Selv ugunstige strømningsforhold i dammen kan forårsake mangel på UV-klarering. Kontroller derfor om alle områder av dammen strømmer gjennom rent og dermed hele dammen sirkuleres.
7. Hvordan evaluerer desinfiserende effekt av UV-systemer?
En taler om en kimreduserende funksjon. For å oppnå fullstendig sterilisering er imidlertid ekstremt høye bestrålingsverdier nødvendige, noe som er svært lite sannsynlig å bli brukt i hagen dammen. Men selv UV-klarere for hagen dammen tilbyr kim-reduserende egenskaper og dermed sikre et bærekraftig, sunt dammerklima. Bruken av UV-klarer alene utelukker imidlertid generelle hygienetiltak som damprensing, tilpasset fôring og vanlige vannforandringer.
8. Hvorfor må en UV-lampe være minst 2 meter fra dammen? Kan en kortere avstand være skadelig for fisken?
Den angitte avstanden til dammen refererer til en forskrift om sikkerhetsforanstaltninger for elektriske apparater i nærheten av vann. Produsenten må informere forbrukeren. Dette er VDE forskrifter. Enheten kan ikke skade flora og fauna.
9. Når må UVC-lampen endres?
UVC-lampen har en levetid på ca 9000 driftstimer. Som en tommelfingerregel anbefaler vi at du bytter ut pæren etter hver vinter, så snart UV-lampen er satt i bruk igjen. På denne måten er det sikret at en alltid tilstrekkelig bestrålingsintensitet er garantert. I tillegg bør du rengjøre kvartsglasset. Hvis pæren brukes lenger enn anbefalt, har den vanligvis bare 50% av den opprinnelige stråleffekten eller enda mindre. Den eneste varige effekten er strømforbruk, til tross for optisk funksjon, blir det ikke flere alger eller kimen reduserende funksjonen.
10. Fuktighetsformer i kvartsglasset i UV-lampen. Er UV-lampen defekt?
Dette er kondens i et mellomrom. Elektronikken forblir upåvirket.
11. Hvor får jeg nye manualer etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned som et PDF-dokument under det nødvendige produktet.

 

Filtersystemer


1. Er en god sirkulasjonspumpe tilstrekkelig for en fungerende hagedam?
Nei! Den eneste sirkulasjonen av dammen fører ikke til en permanent hagedam. Problemet er opphopningen av sediment og noen kjemiske forbindelser som ikke er omdannet eller utvannet. Før eller senere vil det oppstå problemer som dårlig vannkvalitet eller syk fisk.
2. Hvorfor er det behov for et filtreringssystem i hagen dammen?
Et godt damfilter består alltid av et mekanisk og biologisk filterstadium. I første trinn fjernes suspendert materiale og andre faste stoffer mekanisk. I det biologiske filterstadiet blir vannet deretter biologisk renset av mikroorganismer og filterbakteriene settes der. Resultatet er et sunt og klart damvann. Husk at et filter som bare har ett av to filternivåer, ikke kan fungere i det lange løp, og at problemer er uunngåelige. Filtersystemet er hjertet av dammen systemet. Ikke kompromitter og ikke stole på sofistikerte teknologier. Først da kan du nyte dammen i lang tid.
3. Hvordan velger jeg riktig filtersystem?
Å velge riktig damfilter og tilbehør avhenger av mange faktorer. Din FIAP-forhandler vil samarbeide med deg for å utvikle den optimale løsningen for dine individuelle behov. I tillegg vil du finne detaljert informasjon på vår nettside under vannhagesystemene og finne et egnet damfilter. Avgjørende for å velge riktig filter er for eksempel:
 • arter av dammer som gullfisk dam, koi dam, badedam, etc.
 • Lagring
 • Volum av dammen
 • Strukturelle forhold ved dammen (spesielt for eksisterende anlegg)
 • Egne initiativ til filterpleie
4. Hvor finner jeg informasjon om de riktige komponentene til filtersystemet, for eksempel dammpumpen og UV-enheten?
For eksempel finner du en oversikt over de samsvarende komponentene. i vår katalog "The World of Water Gardens". Den riktige dimensjoneringen av komponentene krever også behandling av visse faktorer, slik. Spørsmål 3. Din FIAP-partner vil gjerne hjelpe deg med å velge den mest passende filterteknologien.
5. Hvilken tilkoblingskabel anbefaler FIAP?
Avhengig av type og størrelse har FIAP-filtre forskjellige tilkoblingsstørrelser. Generelt anbefaler vi at du holder rør eller rør i det minste i den respektive tilkoblingsstørrelsen. Bruken av mindre ledningsseksjoner resulterer ikke bare i reduserte strømningshastigheter, men også i økt energiforbruk. Maksimal mulig filterytelse er derfor ikke oppbrukt. Din FIAP-partner vil gjerne hjelpe deg med å designe den optimale forbindelseskabelen.
6. Hva må vurderes i avhending av avløpsvann?
Hvis filtreringssystemet har avløpsrør, må det ha en helling på 1,5 til 2,5%. Enden må alltid være ledig. I tillegg må smussfjerningen ikke overstige 3 til 4 meter. Skittent vann kan dreneres inn i kanalen, et blomsterbed eller en hekk. Vennligst følg instruksjonene til lokalsamfunnet.
7. Hva er forskjellen mellom et pumpet filter system og et tyngdekraft filter system?
Som navnet antyder, blir et pumpet filtreringssystem matet direkte med en dampumpe. Pumpen er enten direkte i dammen, eller et eget pumpekammer og fremmer vannet derfra inn i filteret. Filteret står over vannet. Et filter system som er installert som en tyngdekraft versjon, er plassert i et filter kammer ved siden av dammen og er installert under vannstanden. Dampumpen sitter her i et av de siste filterkamrene og formidler vannet direkte tilbake i dammen. Den resulterende høyden eller trykkforskjellen gjør at vannet automatisk strømmer inn i filteret. Begge installasjonsvarianter har visse fordeler og ulemper. Din FIAP-partner hjelper deg gjerne med å velge det optimale filterkonseptet for deg.
8. Hva skal jeg gjøre hvis det er fare for frost? Er det mulig å bruke FIAP filtersystemer om vinteren?
Alle FIAP filtersystemer er ikke frostbestandige. Følg instruksjonene i den respektive bruksanvisningen. En vinteroperasjon er mulig med riktig installasjon og visse forholdsregler. Heldigvis informerer FIAP-partner deg om dette emnet.
9. Hva bør du være oppmerksom på om vinteren av pumpe og filterteknologi?
Som regel bør pumper og annen frostfølsom teknologi slås av, demonteres og oppbevares på frostsikker måte når frost settes inn. I mindre farvann er det viktig at den varmere overlevelsessonen til fisken ikke sirkuleres. I større farvann bidrar en liten vannutveksling i landområdet til å forhindre frysing.
Pumpen skal rengjøres grundig innvendig og utvendig og oppbevares frostfri i en beholder fylt med vann i et temperert rom. Tetningene forblir så fuktige og noe smuss kan ikke herdes.
10. Hva bør vurderes generelt under oppstart?
Bare et godt tilbaketrukket filter har god bionedbrytningsytelse. Legg bare fisk i hagen dammen så snart filteret har stabilisert seg. Avhengig av temperaturen kan krympingen ta flere uker. For å forkorte innkjøringsperioden anbefaler vi bruk av FIAP BACTOBOOSTER ved oppstart og etter hver rengjøring.
11. Hvordan og når rengjør du filtermediet best?
I den biologiske filterdelen er det såkalte filtermedier plassert, hvor de fordelaktige filterbakteriene samler seg. Filtermediet kan være svært forskjellig, skum, naturlige steiner, plastlegemer etc. For å overleve må bakteriene kontinuerlig forsynes med oksygenrikt vann. Så snart filtermediet blir for skitt, er det ikke tilstrekkelig strøm av filterbakteriene. I det minste er det på tide å rense filteret. Filterets levetid (tid til neste rengjøring) avhenger av mengden av smuss og filterstørrelse. For å rengjøre filtermediet så forsiktig som mulig, men ikke for mye for bakteriene, er det tilrådelig å vaske filtermediet i en kar med damvann bare grovt eller ekspressivt. Ikke bruk varmt eller kaldt vann eller høytrykksrensere. Det tynne, brune belegget på filtermediet består av de oppgjorte filterbakteriene, og må ikke forveksles med smuss, så en grov rengjøring av filtermediet er helt tilstrekkelig. Forsiktig rengjøring er til og med kontraproduktiv.
12. Hvor kan jeg få en ny håndbok, for eksempel etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned her som en PDF-fil under det nødvendige produktet.

 

Skimmer Hagedam


1. Hva er en damskimmer og hva brukes det til?
Som en damskimmer kalles en enhet eller en enhet, som kontinuerlig suges og rengjøres vannflaten på dammen. På denne måten forblir vannoverflaten ren og tilfeldig skitt kan ikke engang synke til bakken og sedimentet. Selv pollen og skum bobler er ikke noe problem for en dam skimmer, dammen overflaten er alltid ren, dammen vann er mindre forurenset og omsorg for dammen din er betydelig redusert.
2. Hvorfor er det forskjellige typer og typer dammer?
Avhengig av dammen størrelse og lokale forhold, kan det være nødvendig å bruke en bestemt type dammen skimmer. For å dekke alle mulige kundebehov, tilbyr FIAP et omfattende utvalg av dammen. Fra hobby til fagområde, fra den lille hagedammen til svømmedammen med flere hundre tusen liter, blir FIAP-dammen skummere brukt. Vi hjelper deg gjerne med å velge riktig damskimmer.
3. Hva må vurderes under installasjonen av dammen skimmer?
Avhengig av dammen skimmer typen, er det noen ting å vurdere under installasjonen. Imidlertid gjelder følgende tips alltid for alle dammen skimmere:
 • Monter alltid dammen skimmer på siden mot vinden. Vinden driver derved smuss på overflaten allerede i retning av dammen, og styrker dermed rengjøringseffekten automatisk.
 • Juster pumpeffekten av minimum eller maksimal strømningshastighet for respektive damskimmer for å sikre optimal funksjon.
 • Dampskimmer med filterkurv må tømmes regelmessig (avhengig av oppsamlet smuss). Damskimmere uten filterkurv krever generelt ikke vedlikehold (unntatt visuell inspeksjon av funksjonen).
 • Permanent installerte damskimmere må tømmes helt om vinteren for å forhindre frostskader (FIAP-lukkeren for dammen).
 • Merk strømmen i dammen. Bør f.eks. Returen til dammen skaper en strøm, som ligger utenfor vannet i dammen, kan påvirkes negativt.
4. Hvor mange damme skimmere trenger jeg for dammen min?
Antallet av damskimmere som trengs for prosjektet avhenger av flere faktorer. I tillegg til dammen skimmer typen spille u.a. Faktorer som dirtiness, plassering og størrelse på dammen spiller en viktig rolle. Din forhandler vil gjerne gi deg råd om utformingen av den nødvendige FIAP dammen skimmer teknologi. Dra nytte av vårt praktiske forhandlersøk, selvfølgelig, støtter vi deg når du finner en FIAP-partner.
5. Dammen skimmer fungerer ikke som ønsket, hva kan være årsaken?
Kontroller først om dammen er korrekt installert. For tips, se spørsmålet "Hva må iakttas når du installerer dammen skimmer" eller i bruksanvisningen til den respektive dammen skimmer. Hvis dammen skimmer har en sigte, sjekk den for riktig sitteplasser.
6. Er en damskimmer farlig for dyr?
I tillegg til sikkerhet for mennesker spiller dyrevelferd en viktig rolle. I samsvar med FLLs retningslinjer, er de tilsvarende FIAP dammen skimmere derfor designet og designet for maksimal dyrevelferd. En perforert nødstrømning, samt en nødutgang, gjør det mulig og lettere for reptiler og amfibier som har mistet veien inn i dammen skimmer for å komme ut av dammen skimmer på egen hånd. Til tross for disse forholdsregler for sikkerhet er det naturlig at den naturbevisste dammen eier av og til se i dammen skimmerkurv og hvis det er dyr i det, for å hjelpe dem tidlig fra dammen.
7. Hvor lenge skal dammen skimmer opereres?
Vanligvis finner smussoppføringen ovenfra døgnet rundt. Uansett om det er pollen, frø, blader, etc., legges smusset kontinuerlig. Derfor anbefales det i dammen å operere dammen skimmer 24 timer i døgnet døgnet rundt. For å spare energi er det selvsagt mulig å betjene dammen Skimmer per timer bare i faser. Ved intermittent drift må det imidlertid forventes at en del av smussene synker fra overflaten til bunnen av dammen og dermed forurenser vannet. Vannturbiditet og økt rengjøringsarbeid kan være resultatet.
8. Hva er forskjellen mellom en "pumped dam skimmer" og en dam skimmer "tyngdekraften prinsippet"?
I utgangspunktet trenger hver dam skimmer en pumpe. For mindre dammer er det f.eks. FIAP PondSkim Active, som allerede har en integrert pumpe. Forskjellen mellom en "pumpet" og en damskimmer i "tyngdekraftsprinsippet" er pumpens posisjon i systemet. I pumpet versjon er pumpen enten installert direkte i dammen (FIAP PondSkim Active) eller suger direkte ut av den. En damskimmer i tyngdekraftsinstallasjon er vanligvis koblet direkte til et filtreringssystem. I dette tilfellet sitter pumpen ofte i det siste filterkammeret eller et eget pumpekammer. Premium-modellene FIAP SpaltSkim Active gir maksimal fleksibilitet og kan pumpes så vel som drives av tyngdekraften.
9. Hvordan optimaliserer du dammen skimmer for vinteren?
Hvis det er mulig, bør dammen skimmer fjernes fra dammen hvis det er fare for frost. Permanent installerte damskimmere må tømmes helt dersom det er fare for frost. FIAP-lukkeren forenkler vanntett lukking av dammen skimmer munnen for de tilsvarende modellene. Fullstendig tømming er dermed lett mulig uten å senke vannstanden i dammen. Hvis en pumpe er integrert i dammen, gjelder samme vedlikeholdsinstruksjoner som for FIAP dampumper. Ytterligere instruksjoner for vinterpreparasjon finner du i bruksanvisningen til den respektive dammen. Frostskader er utelukket fra garantier og garantier.
10. Er det noe annet tilbehør til FIAP Skimmer?
Ja. Den beste måten å skaffe passende tilbehør fra din FIAP-partner. På grunn av de forskjellige konstruksjonsmetodene og designene er det ikke tilbehør for hver skimmer type. For FIAP SpaltSkim Active, for eksempel, er både et vinter trim panel og en dekorativ trim tilgjengelig for enda mer elegant utseende.

 

Luftning


1. Ved hvilke temperaturer kan FIAP Air Active pumper drives?
Driftstemperaturen til FIAP Air Active pumper varierer fra + 3 ° C til + 40 ° C.
2. Kan FIAP Air Active luftpumper installeres under vannstanden?
Ja. Når de medfølgende kontrollventilene er integrert i slangen. Hvis sjekkventilene ikke er montert, suges vann tilbake i pumpen selv om den er slått av i kort tid. Dette fører ikke bare til ødeleggelsen av pumpen, men i verste fall til en tømning av bekkenet.
3. Luftaktivt tilbehør vil tillate ujevn luft å rømme under oppstart. Hvorfor er det?
La aeratorstene, aeratorballene eller ventilatorplatene stå i vannet i 10 minutter før de tas i drift slik at lufteåpningene kan fuktes eller metres med vann. Bare slå på luftepumpen.
4. I hvilken vanndyp er luftinntaket optimal?
Den optimale installasjonsdybden til FIAP Air Active Belüftersteine, Belüfterkugeln og Belüfterplatten er 0,4 til 1 meter, avhengig av pumpetype. I det minste bør FIAP Air Active luftventilene installeres 30 cm dypt i dammen eller dammen.
5. Har sterk ventilasjonsdrift CO² og øker pH-verdien?
Det velkjente fenomenet akvaristikk forekommer også i svært liten grad i dammen. Til forskjell fra tropisk prydfisk bør man søke en pH på 7,0 til 8,5. En liten økning er således ønskelig. Ved pH-verdier på 8,0 oppstår subaturasjon, noe som fører til at vannet gjenoppbygges med CO² inneholdt i luften. Ventilasjonen er derfor ufarlig.
6. Hvor mange ventilasjonsåpninger kan betjenes med en FIAP Air Active ventilasjonspumpe?
Antallet Belüftersteine, Belüfterkugeln eller Belüfterplatten spiller ingen rolle og kan varieres oppover som ønsket, forutsatt at luftluften fremmer tilstrekkelig luft.
7. Luftbildet er ujevnt og kan ikke gjenopprettes ved rengjøring. Hva er problemet?
Air Active Ventilasjonene er utsatt for naturlig slitasje. Avhengig av pleie og vanntilstand kan ventilasjonene før eller senere bli forurenset av smusspartikler. Hvis rengjøring ikke forbedrer utseendet på boblen, anbefales det å bytte ut fordamperen.
8. Det er knapt noen luft som stiger fra luftluftene. Hvorfor er det?
Vennligst kontroller installasjonsdybden på lufteåpningene og den kinkfrie installasjonen av luftslangene. Installasjonsdybden skal være optimalt mellom 0,4 og 1 meter. Hvis installasjonsdybden og luftkanalen er korrekte, kan det være en defekt i ventilasjons- eller luftpumpen.
9. Hvilken aeratorpumpe kan brukes til FIAP luftventiler?
Luftpumpen skal kunne levere mellom 60 og 3000 liter luft per time. Trykket må ikke overstige 0,4 bar. Pumpen skal også ha en 4 til 6 mm tilkobling eller betjenes med en FIAP Air Active distributør.
10. Hvorfor er lufting i dammen viktig?
Ventilasjonen sikrer på den ene side oksygeninngang og på den annen side fremmer utslipp av skadelige gasser. Gasshuset til dammen holdes dermed i balanse. Videre fremmer ventilasjonen blandingen av vannet og sørger dermed for ytterligere sirkulasjon i dammen. Vær imidlertid oppmerksom på at strømmen som genereres av filterkretsen, ikke vil bli negativt påvirket av ventilasjonen.
11. Hvor får jeg nye manualer etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned som et PDF-dokument under det nødvendige produktet.

 

Vannpleie


1. Hvordan kommer en algepest?
Først av alt må det avklares om man snakker om naturlig alger forekomst eller en faktisk algerpest. Mange dammeiere føler seg allerede forstyrret på grunn av det naturlige algegresset eller biofilmen på dammer og steiner eller på grunnlag av noen få filamentøse alger og kaller denne algerpesten. Det bør ikke glemmes at alger forekommer i nesten alle naturlige vannkilder. Men hvis det er ekstrem ubalanse i dammen mellom alger og andre damplanter, så vel som et betydelig overskudd av næringsstoffer, kan algerpest forekomme relativt raskt. Plage i dette tilfellet betyr grønt vann med 0 synlighet, samt store mengder smøre- eller filamentøse alger. Algerplager skyldes derfor en biologisk ubalanse i dammen eller fra et overskudd av næringsstoffer.
2. Hvordan kan man beskytte seg mot eller bekjempe økt algal angrep?
Sterke alger kan ha mange årsaker. For eksempel, for høyt næringsinnhold på grunn av overfeeding eller døde plantedeler. Andre årsaker inkluderer ugunstige vannverdier, en ugunstig damningsplass (for mye sol) eller et overforbruk av fisk. Bare kontakt en lokal FIAP-forhandler. Han vil gjerne anbefale et egnet FIAP filter system eller gi råd om bruk av riktig FIAP premiumcare vannpleie produkt.
3. Er FIAP vannpleieprodukter skadelige for dyr, planter eller stein?
FIAP vannbehandling er i utgangspunktet designet for å være godt tolerert av dyrene som bor i dammen, plantene og materialene. Vennligst følg de tilhørende bruksanvisningen og bruksanvisningen for de enkelte produktene. Din FIAP-forhandler er glad for å gi deg råd.
4. FIAP vannbehandling er i utgangspunktet designet for å være godt tolerert av dyrene som bor i dammen, plantene og materialene. Vennligst følg de tilhørende bruksanvisningen og bruksanvisningen for de enkelte produktene. Din FIAP-forhandler er glad for å gi deg råd.
Det mest naturlige middelet er dammen plantasjen. Det skal imidlertid bemerkes at som en grov guide må 1/3 av det totale dammen området plantes for å kunne konkurrere med alger. Imidlertid blir kunstig skapt hagevann raskt ubalansert, ikke minst på grunn av de høye bestandene i fisken og den introduserte fiskematen, som forurenser vannet med næringsstoffer tungt. Å bruke planter som eneste middel mot økt algeinfestasjon, er derfor vanligvis ikke særlig tilfredsstillende. Dette betyr imidlertid ikke at planter ikke gir meningsfull støtte til reduksjon av algenproduksjon.
5. Hva menes med den såkalte "Neuteichsyndrom"?
Mange dammeneierne er overrasket etter den nye damkonstruksjonen og dens igangsetting. Årsaken til dette er en uforklarlig turbiditet av vannet. Dette kan variere fra melkaktig hvitt til grønt og er relatert til ulike faktorer. Hovedårsaken til dette er den ennå ikke startede eller etablerte dammen biologi. Men så snart biofilmen og filterbakteriene har dannet seg på overflatene, stabiliserer vannverdiene og den optiske vannkvaliteten blir merkbart bedre. Denne prosessen kan ta flere uker, det er viktig her å holde seg rolig og gi dammen den nødvendige innbruddstiden. Bare legg inn fisk så snart dammen har stabilisert seg. Med passende FIAP vannpleieprodukter kan innbruddstiden og dannelsen av den biologiske balansen bli betydelig akselerert.
6. Hvordan er filterstarteren FIAP premiumcare BACTOBOOSTER introdusert?
Du kan enten plassere FIAP premiumcare BACTOBOOSTER direkte på filtermediet i filteret eller blande det med damvann på forhånd og deretter påføre emulsjonen på filtermediet. Forsikre deg om at UV-klareren forblir av umiddelbart etter at du har lagt til bakteriene i minst 24 timer.
7. Hvor mye FIAP premiumcare BACTOBOOSTER er nødvendig?
Vi anbefaler tilsetning av 50 ml FIAP premiumcare BACTOBOOSTER per 1000 liter dam volum. Produktet kan ikke overdoseres! En høyere dosering fører til en raskere innbruddstid for filteret. Regelmessig tillegg av FIAP premiumcare BACTOBOOSTER tilbyr de beste forholdene for optimal filterbiologi.
8. Skal FIAP premiumcare BACTOBOOSTER gjenbrukes hvert år?
Antallet og aktiviteten til bakterier i dammen eller filteret er gjenstand for naturlige fluktuasjoner. Så aktiviteten i de kalde månedene sammenlignet med aktiviteten i sommer, klart begrenset. For å gjøre den biologiske likevekten raskere på våren, anbefaler vi årlig tillegg av FIAP premiumcare BACTOBOOSTER, spesielt om våren, så snart vannet begynner å varme. Tilsetningen av filterbakterier fra en vanntemperatur på ca. 10 grader akselererer innbruddstiden enormt og sikrer dermed et sunt damklima.
9. Kan du dispensere med et filtersystem ved å bruke FIAP premiumcare vannpleieprodukter?
Nei! En mekanisk eller biologisk vannbehandling kan bare gjøres i de fleste dammer ved hjelp av en konstruert på dammenes filtersystem. Bruken av FIAP premiumcare vannpleieprodukter støtter filtersystemet eller dammen i egen rengjøringsfunksjon og forenkler dermed nødvendig vedlikeholdsarbeid. Dessuten gir FIAP-vannbehandling dammen din den perfekte finishen, nyt krystallklart, ferskvann med en klar utsikt til bunnen.
10. Hvordan kan jeg teste vannkvaliteten hjemme?
FIAP tilbyr de riktige produktene til testformålet. I tillegg til elektroniske måleinstrumenter for de viktigste vannparametrene, tilbyr FIAP også stang- og slipptester for rask, ukomplisert bestemmelse av de vanligste vannverdiene. Enkle å forstå instruksjoner og korte forklaringer av vannparametrene finner du i bruksanvisningen for produktene.
11. Hvor får jeg nye manualer etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned som et PDF-dokument under det nødvendige produktet.

 

Rengjøring Hagedam


1. Hvorfor må hagevannene vedlikeholdes og rengjøres?
Først forurensede dammer er svært skjemmende på de andre dammene silt i det lange løp, hvis de ikke blir vedlikeholdt. Det akkumulerende smusset legger seg på dammen bunnen, og graveprosesser kan oppstå som negativt påvirker den optiske og kjemiske vannkvaliteten. Grønt vann og en algerpest er ofte konsekvensene. I verste fall kan dammen til og med speke over, noe som gjør overlevelse av dammen innbyggere umulig.
2. Hvilket smuss faller i hagen dammen?
Avhengig av hvilken type dam det er og hva dammen miljøet ser ut, akkumuleres forskjellige typer og mengder smuss. Slik stiller løvtrær i dammen i nærheten av en ikke ubetydelig skitt belastning. Spesielt om høsten og vinteren kan forårsake problemer i rekommandert og da ikke fjern løvverk. En annen viktig faktor er type dam og strømpe. I en svømmedam, for eksempel, akkumuleres betydelig mindre smuss enn i en tungt okkupert koi dam. Selv opptaket av pollen og gress fører relativt raskt til et urent utseende og et næringsoverskudd. For disse punktene, er det absolutt lurt å rengjøre dammen på regelmessig basis, og å treffe de nødvendige tiltak for å sikre skitt kan ikke akkumuleres i dammen bare.
3. Når renser du best dammen?
En grunnvannsrengjøring anbefales i alle fall før begynnelsen, i dammen sesongen og like før slutten av dammen sesongen. På denne måten sikres det at det ikke samles store mengder smuss på dammen, og det kan påvirke vannkvaliteten negativt. Optimalt dammen er imidlertid opprettholdt med jevne mellomrom og rengjort, med kontinuerlig omsorg, renhold arbeid er vanligvis gjort på noen få minutter.
4. Hvilket arbeid er involvert i damprensing?
Dammen er delt inn i ulike soner, som krever passende pleie. For eksempel, På overflaten kjører løvet enkelt fisket med riktig FIAP landingsnett. Den mulch som akkumuleres i kanten området og på dammen bunnen kan enkelt fjernes med en FIAP dam dam støvsuger. FIAP PondBrush Active Pond Brush er ideell for rengjøring av stein og folie. Uansett hvilken del av dammen rengjøring, tilbyr FIAP det perfekte rengjøringsutstyret.
5. Hvilke tiltak reduserer mengden av smuss?
Den første tingen å nevne her er dammen eller dammen. Hvis valget er gjort, anbefales det et beskyttet sted med så få løvbærende vegetasjon i nærheten av dammen. Smussoppføringen og tilhørende vedlikeholdsarbeid er allerede betydelig redusert på grunn av det riktige valget av plassering. Tekniske tiltak som en integrert dam skimmer omsorg (for mer informasjon, se FAQ dam skimmer) ikke bare gir en kontinuerlig rent vann overflaten, de også pålitelig hindre skitt noensinne når bunnen av dammen, og er standard utstyr på en ren, fungerende dam. Imidlertid bør løvtrær er i dammen i nærheten, så tilbyr en FIAP dam nett, spesielt i høst, effektiv beskyttelse mot hendelsen blader.
6. Er dammen rengjøring med vannpleieprodukter nyttig?
Den mekaniske eller manuelle dammen rengjøring er en forutsetning for en godt vedlikeholdt, biologisk fungerende dam. For å få mest mulig ut av den optiske og biologiske vannkvaliteten til dammen din, tilbyr FIAP vannbehandling de riktige produktene. Høyt effektive midler for reduksjon og forebygging av suspenderte og filamentøse alger, reduksjon av sedimenter og fremme av biologisk selvrensende kraft i dammen, fullfører produktutvalget. Gi dammen en perfekt etterbehandling med FIAP vannbehandling.
7. Min dam ble ikke opprettholdt i mange år, hva er den beste måten å fortsette?
Mange dammer er planlagt eller bygget feil og er derfor arbeidskrevende å vedlikeholde. Ikke sjelden fører dette til at dammen på et eller annet tidspunkt ikke lenger får noen omsorg og bare silt opp gjennom årene. Noen dammeiere vil imidlertid ha en ren, arbeiderdamm tilbake. I de fleste tilfeller anbefales det en fullstendig omstart her, noe som betyr at dammen først må tømmes helt og da må det avgjøres om og på hvilken måte tekniske endringer i dammen skal gjøres for å redusere vedlikeholdsarbeidet i fremtiden. Det er best å kontakte et hagearbeid og landskapsarbeid i ditt område. Vi hjelper deg gjerne med å finne en kompetent kontaktperson.
8. Hva er et gulvavløp og hva betyr tyngdekraftsystemet?
Alltid flere dammeiere bestemmer seg i den nye bygningen for en dam med gulvavløp og tyngdekraft. Dette betyr at filtreringssystemet ikke settes opp over dammenes vannlinje som vanlig (pumpesystem), men i et separat filterkammer ved siden av dammen, under vannstanden. Fordelene her er åpenbare, filteret mates via en eller flere gulvavløp. Skittet suges direkte fra det laveste punktet i dammen og transporteres effektivt til filteret. Energibesparende pumper kan brukes i selve filteret, siden vannet ikke trenger å pumpes over høyden og kan til og med returneres under vannoverflaten. Reduserte energikostnader, usynlig filterteknologi, optimal smussfjerning og dermed redusert vedlikeholdsinnsats, alle disse punktene taler tydelig for et filtersystem i tyngdekraftsdesign.
9. Hvilket vann er egnet for rengjøring?
Ved damprensing er det vanligvis lagt en viss mengde ferskvann i dammen. Det er noen ganger viktig å være oppmerksom på hvilket vann som brukes. Således kan godt vann, men også vann fra den lokale vannleverandøren, allerede være forhåndslastet med næringsstoffer (f.eks. Nitrat). Økt algvekst kan være resultatet, derfor er det generelt tilrådelig å vite vannverdiene til det medfølgende ferskvannet. For å sikre sikkerhet kan de vanlige vannparametrene raskt og enkelt bestemmes ved hjelp av passende FIAP-vanntester.
10. En alggrunning danner på dammen, er dette farlig?
Nei, tvert imot, i de nevnte alger plenen eller biofilmen på dammer og flater, settes en rekke nyttige mikroorganismer som stabiliserer vannkvaliteten. Ofte kan fisk og andre dammenes innbyggere sees som de vil i alggrenen ute etter mat. Hvis gulvet ikke er et estetisk problem for dammen, er dette nyttig og inngår i et fungerende damsystem.
11. Hvor får jeg nye manualer etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned som et PDF-dokument under det nødvendige produktet.

 

Lysteknologi


1. Hvilke fordeler tilbyr belysningsteknologi i og rundt dammen?
Foruten den praktiske bruken, belysning av visse deler av hagen, de estetiske fordeler for de fleste hage eller tjern eiere det viktigste aspektet er. Enten diskret lys aksent, satt av en spotlight, eller stor skala belysning, FIAP lysteknologi tilbyr de riktige produktene for Din belysning søknad.
2. Hvor fleksibel er FIAP-belysningsteknologi?
I utviklingen av våre produkter innen lysteknologi var fleksibilitet svært populær. Så det er f.eks. mulig å betjene flere radiatorer (selv forskjellige typer) med bare en sentral, tilstrekkelig sterk transformator. Selv kablene kan bringes i forlengelse til de nødvendige lengdene. Wireless socket, og skumringsbrytere avrunder palett, så ingenting å være ønsket. Enhver (note beskyttelse!) Enten over eller under vann, omfatter FIAP lysteknologi premium kvalitet med en perfekt finish. La fantasien løpe vilt og skape ditt personlige belysningsoppsett sammen med FIAP.
3. Er transformatorene vanntette?
Kun produkter med beskyttelsesklasse IP 68 kan være permanent nedsenket. Les alltid bruksanvisningen nøye eller kontroller beskyttelsesklassen på selve produktet. fra transformator og radiatorer, vil du finne beskyttelsesklassene separat på hver del av settet og viser hvilke deler må senkes, og som ikke er.
4. Hvor bra er det å montere FIAP-belysningsteknologi?
FIAP-belysningsteknologi er fleksibel å installere. Dermed kan noen spotlights være perfekt festet til ønsket sted ved hjelp av en bakkepinne eller veggmontering. Den optimale samlingen må imidlertid vurderes og velges individuelt for hver applikasjon. I utgangspunktet er FIAP-belysningsteknologi utviklet og designet slik at det bredest mulige bruksområdet er mulig.
5. Hvor lyse er produkter fra FIAP lysteknikk?
Lysstyrken til spotlights eller armaturer er forskjellig. Derfor krever noen belysningsapplikasjoner en behagelig, stille belysning. I motsetning situasjoner krever som belysning av større gjenstander som trær, etc. en svært kraftig lys. Også dette kan bli perfekt realisert med FIAP belysningsteknologi. Vi hjelper deg gjerne med å finne det riktige FIAP-produktet for belysningsapplikasjonen.
6. Hvor dyrt er driften av belysningsteknologi?
Takket være toppmoderne LED-teknologi har drifts- og strømkostnadene blitt redusert til et minimum. De økonomiske pærene forbruker i forhold til konvensjonelle pærer en brøkdel av elektrisitet og er derfor spesielt rimelig å betjene.
7. Er bruken av belysningsteknologi i hagen dammen farlig?
Utgangsspenningen til transformatorene er 12V. Bruk av belysningsteknologi i hagen eller svømmedammen er derfor uproblematisk. Under alle omstendigheter må du følge sikkerhetsinstruksjonene og bruksbetingelsene for det respektive produktet.
8. Er det forskjellige farger for de enkelte armaturene?
Noen armaturer til FIAP-belysningsteknologi er f.eks. Leveres med forskjellige fargevedlegg. Andre er enkle å justere med fjernkontroll, slik at lysene kan justeres perfekt til ønsket humør. Vi er glade for å informere deg om ønsket produkt har en fargeendringsfunksjon.
9. Er armaturer fra FIAP-belysningsteknologi som skal betjenes på en timer?
Operasjonen på en timer er lett mulig. Noen armaturer fra FIAP-belysningsteknologiserien har selv en minnefunksjon. Dette betyr at fargesettet ved fjernkontrollen forblir aktivert selv etter at strømmen er slått av (for eksempel ved timeren). Så du kan være sikker på at hagen din alltid skinner i ønsket farge. Du er velkommen til å kontakte oss for mer informasjon.
10. Kan jeg installere og skjule lysene?
Hvis det er innfelt, er det enkelt å installere. Selv om LED lamper danner en betydelig lavere varmeutvikling, anbefaler vi at under enhver omstendighet å encase lysene eller installere uten uttrykkelig tillatelse i bruksanvisningen.
11. Hvor får jeg nye manualer etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned som et PDF-dokument under det nødvendige produktet.

 

Bygging av dammen


1. Hvor kan jeg få informasjon om dammenes planlegging og damkonstruksjon?
Her i området dammen konstruksjon av FAQs, samt på vår hjemmeside og i katalogen finner du nyttig informasjon om damkonstruksjon. Også våre dammaske Pondolino® avslører noen tips om dette emnet. Det står selvsagt at din FIAP-partner, enten spesialisert handel eller hagearbeid og landskapsarbeid, er der for å hjelpe og gi råd. Vi hjelper deg gjerne med å finne en passende kontaktperson.
2. Hva trenger jeg for dammen?
Nyttige tips og forslag om hage dam kan finnes i vår katalog "The World of Water Gardens" eller her på vår hjemmeside. Selvfølgelig er vår dammaske Pondolino® med tips og triks også på din side. Det grunnleggende utstyret til hver damme inkluderer tetningen (f.eks. FIAP PVC Active Foil), et egnet filter system, samt damteknologi som filter og luftpumper. Din FIAP-partner vil gjerne gi deg råd om riktig teknologi for ditt planlagte prosjekt.
3. Hvordan beregne dammen innhold, f.eks. for utformingen av filterteknologien?
Først av alt må volumet være grovt bestemt. Her bruker du bare formelen L x B X H (lengde ganger bredde ganger høyde). Avhengig av andelen av grunne vannområder, trekker du deretter av omtrent en tredjedel til en halv. Som et resultat får du en verdi som passer for hverdagsbruk til z. B. for å velge den nødvendige pumpen eller det optimale filteret. Hvis du er i tvil, bør dammenes volum heller antas litt større enn dette kanskje er. Filterteknologi med restkapasitet er å foretrekke for liten teknologi. I alle tilfeller anbefales bruk av vannmåler før første fylling. På denne måten kan du nøyaktig bestemme dammenes volum etter liter, som i løpet av noen fordeler. Vannpleieprodukter og medisiner kan doseres nøyaktig og dermed utvikle ønsket effekt.
4. Hvilke faktorer bør vurderes når du velger dammen?
Plasseringen bør bestemmes slik at dammen ikke blir utsatt for sol hele dagen (fremmer overdreven algervekst om sommeren). Perfekt egnet er en halv skyggefull og semi-solrik beliggenhet av dammen. Legg merke til at vegetasjon i nærheten av dammen kan ha en betydelig innvirkning på oppføring av smuss. Således er planter som bare er skåret om høsten, mye lettere å ta vare på enn planter som f.eks. Kast av bladene som faller inn i dammen. For fiskestrømmen skal vanndybden være minst 80 cm (minst 120 cm for koi karpe). Når man vurderer forholdet mellom vannoverflaten og dybden, bør det tas hensyn til en skråningsvinkel på ca. 30 grader. Legg dypet på terrassert måte og vær oppmerksom på stående områder for plantekurver. I det perfekte stedet velger du andre punkter som støy, nærhet til oppholdsrom, etc. For en helhetlig konsultasjon er din FIAP-partner tilgjengelig.
5. Hvilken pumpe passer til hvilken dam?
Å velge riktig pumpe og tilbehør avhenger av mange faktorer. Din FIAP-partner jobber med deg for å utvikle den optimale løsningen for dine individuelle behov. I tillegg kan du informere deg selv på vår hjemmeside. Når du velger riktig pumpe, er ikke bare størrelsen på dammen avgjørende, men det bør tas hensyn til følgende faktor: Hva skal pumpen brukes til?

 • stream
 • Filter System
 • Water Game
 • sirkulasjon
Valget av riktig pumpe er avgjørende for en optimal damningsfunksjon. Hvis du sparer penger på feil sted, risikerer du alltid å ha problemer med dammen. Disse problemene er uttrykt i dårlig vannkvalitet, høy omsorg og syk fisk.
6. Hvilken slangediameter og hvilken slangelengde er optimal?
Det kan ikke besvares flat rate. Avhengig av applikasjonen kan det være nødvendig med ulike slangediametre. Så det kan generelt settes at stor diameter også tillater fremme av store mengder vann med mindre friksjonstap. For små gargoyles er det derfor også små slangediametere, for lengre avstander i filterkjeder eller store bekker anbefales slangediametre på 40 mm eller større. Din FIAP-partner hjelper deg gjerne med å velge riktig slangediameter. Det er i utgangspunktet ingen direkte grense for slangelengden. Friksjonstapet er relatert til slangelengden. Etter hvert som slangelengden øker, må slangediameteren også økes og pumpens ytelse justeres.
7. Hvilke slanger anbefales?
Våre dammaske Pondolino® anbefaler plastspiralslanger. Premium kvalitet på FIAP SpiralTube Active står for maksimal robusthet og lang levetid. Kvalitetsforskjellene på tverrprodusenten, spesielt i feltdamslangene, er noen ganger alvorlige! Ikke kompromisser og stole på kvalitet i en så viktig komponent!
8. Hvor høy kan en fontene være?
En fontene skal ikke være høyere enn dammenes radius. Dette sikrer at tap av vann, selv i vindforhold, er begrenset.
9. Hvor mye vann fordampes per dag i en dam?
Dessverre kan ingen klar informasjon gis. Fordampning avhenger av mange faktorer. Dermed er plasseringen av dammen, virkningen av sol og vind, betydelig innvirkning på fordampningen. Og en strøm og spesielt en fontene fremmer fordamping av vann i tillegg.
10. Dessverre ble spørsmålet mitt om damkonstruksjon ikke besvart, hvor finner jeg hjelp?
Avhengig av ønsket type dam, er konstruksjonen av vakuumdammen ekstremt omfattende. Fra og med planlegging, tilgjengelige materialer, implementering av en rekke spørsmål, som dessverre ikke alle kan behandles separat. Ikke noen få dammeiere måtte bygge dammen 2 - 3x for å tilfredsstille det ønskede resultatet med rimelighet og dermed unødvendig investert mye tid og penger. For mye initiativ, lagring i feil ende, samt dårlig planlegging er ofte årsakene til dette. Vår anbefaling for deg: Fra begynnelsen bør du stole på ekspertkompetanse og utarbeide det perfekte damkonseptet sammen med din FIAP-partner. Han vil gjerne fortelle deg hvilket arbeid du kan gjøre selv for å holde kostnadene nede. Den opprinnelige investeringen er høyere i dette tilfellet, oppfølgingskostnadene blir betydelig redusert, og du får, selv i det lange løp, fungerende dam du også har ønsket!
11. Hvor får jeg nye manualer etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned som et PDF-dokument under det nødvendige produktet.

 

Tilbehør Hagedam


1. Hva trenger du dammen dekorasjon for?
Designmulighetene i og rundt dammen er like varierte som ideene til dammenes eierne. Dermed utstråler dammer med uttalt dekorasjon sin egen sjarm. Smak er helt forskjellige, så FIAP tilbyr i området dammen dekorere en nøye utformet, nøye koordinert, spekter av produkter, som etterlater ingen ønsker oppfylt. Design dammen din til din smak med FIAP dam dekorasjon.
2. Hvilke produkter er tilgjengelige i damproteinområdet?
Attraktiv design, omhyggelig tilpassede produkter - dette er FIAPs motto i dammen dekorasjon. Så det er å oppdage produkter som representerer imitasjoner av planter eller dyr, men også mer eksotiske ting er tilgjengelig i dammen dekorasjon. Den beste måten å bla direkte en liten dam av dekorasjon og den vil finne den riktige ideen for dammen paradis.
3. Hvor stor er produktspekteret i dammen dekorasjon?
Temaet dam dekorasjonen blir stadig viktigere for mange dammen eiere. Utvalget av dekorative gjenstander har blitt veldig forvirrende. FIAP bygger derfor tydeligvis på klassen i stedet for masse på dette området. Vi presenterer deg som kunde, kjærlig utformede, nøye tilpassede produkter som ikke gir noe å være ønsket.
4. Er dammen dekorasjon værbestandig?
I utviklingen av våre dekorative produkter ble det lagt vekt på høyest mulig robusthet eller værbestandighet. Plastene er likevel utsatt for de høyeste kravene. Disse må tåle noen ganger høye temperaturvariasjoner, høy sol- eller UV-stråling. Avhengig av plassering og varighet kan det derfor komme i enkelte tilfeller å bære som falmede farger eller materielle skader. Vi anbefaler i alle fall å beskytte produktene mot ekstreme værforhold som høy varme og frost, utvider denne holdbarheten umåtelig.
5. Når skal det være nye damedekorasjoner?
Hos FIAP arbeider vi alltid med å gjenkjenne dagens ønsker og trender og innlemme dem i vårt produktspekter. Du som kunde nyter godt av moderne, attraktive produkter, som er trendy. En konstant utvidelse eller tilpasning av vårt produktspekter er selvfølgelig en del for oss og en del av våre tjenester for deg. Se fram til nye produkter sammen med oss.
6. Er dammen dekorasjon skadelig for dyr eller planter?
Nei. Dammen dekorasjon elementer av FIAP trygt kan brukes i alle dammen, uansett om det er en naturlig hage dam, en dam med fiskekraft eller en badedam.
7. Er dekorasjonen til FIAP dam også nyttig på andre steder?
Selvfølgelig har dine ideer ingen begrensninger når det gjelder mulige anvendelser av FIAP dam-dekorasjon. Selv innendørs, for eksempel i dekorative bassenger eller lignende, kommer FIAP dam-dekorasjon virkelig til sin egen. Beautify ditt basseng med FIAP dam dekorasjon, innendørs eller utendørs.
8. Hvordan reparere dammen dekorasjon inconspicuously?
Monterings, spesielt men diskré montering er, for mange dam eiere et problem. Men dette kan løses relativt lett, så gir for eksempel fiskesnøre fantastisk i å fikse Pond Dekor nesten usynlig. Som vekt er små småstein og metallelementer. Når du bruker metalldeler, sørg for at det er rustfritt stål som ikke ruster i vannet.
9. Hvordan får jeg dammen dekorasjonen lettest ut av dammen?
 Forutsatt at det er flytende, fristilt produkter, kan de bli fisket ut av dammen ved dammen net lett, er FIAP Dipnet Active egnet for denne fantastiske. Hvis det gjelder tyngre dekorasjonsartikler, anbefaler vi at du løfter disse i prinsippet manuelt fra dammen.
10. Skal dammen dekorasjon også festes til kysten?
Vi anbefaler at du legger til tunge dekorative gjenstander (som stein) plassert i umiddelbar nærhet av innsjøen så langt som mulig. På denne måten sikres det at falt og falt i dammen dekorasjon objekter ikke skade dammen liner.
11. Hvor får jeg nye manualer etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned som et PDF-dokument under det nødvendige produktet.

 

Tilbehør Hage


1. Hva trenger du hagedekorasjon for?
Hagenes designmuligheter er like allsidige som hagerens ideer. Så mange en hage utstråler bare sin sjarm med passende dekorasjon. Smakene er fundamentalt forskjellige, og derfor tilbyr FIAP innen hagedekorasjon et kjærlig utformet, nøye kombinert produktspekter som ikke gir noe å ønske seg. Design hagen din til din smak med FIAP hage dekorasjon.
2. Hva skiller hageutsmykning fra dammen dekorasjon?
Som navnet antyder, er tilbudet innen hagedekorasjon et produkt som hovedsakelig er beregnet for bruk i tørr eller i hagen. Men når det gjelder dekorasjon og kreativitet, har dine ideer ingen grenser. Så du kan sikkert finne ett eller annet produkt som kan brukes både i dammen og i hagen eller til og med innendørs.
3. Hvilke produkter er tilgjengelige innen hagedekorasjon?
Fra rent design-orienterte, estetiske produkter, til funksjonelle produkter, er ingenting igjen å være ønsket. Selv med sistnevnte har vekten alltid vært plassert på en tiltalende design. Det er ingen spesifikke ordninger, men alle produktene har en ting til felles, de forbedrer hagesparadiset ditt og gir det en veldig spesiell touch. Bla gjennom hagenes dekorasjon av FIAP og oppdag helt nye designmuligheter for ditt hvilested.
4. Hva er størrelsen på hagesortimentets produktspekter?
Hageutsmykning blir stadig viktigere for mange gartnere. Utvalget av dekorative gjenstander har blitt veldig forvirrende. FIAP bygger derfor tydeligvis på klassen i stedet for masse på dette området. Vi presenterer deg som kunde, kjærlig utformede, nøye tilpassede produkter som ikke gir noe å være ønsket.
5. Er transformatorer fra FIAP hage dekorasjon vanntett?
Nei. Hvis et produkt leveres med en transformator, er det generelt sprøytetett (IP44). For mer detaljert informasjon, vennligst se i den tilhørende bruksanvisningen samt sikkerhetsinstruksjonene på selve produktet. Gi råd til FIAP-partneren din i alle tekniske saker.
6. Er garantien også gjeldende for LED-pærer?
LED-pærer har deler som ikke er dekket under garantien. Men de har et veldig langt liv og er svært sjeldne.
7. Hva må vurderes med vind?
Når det gjelder produkter som er plassert i hagen, sørg for at de er tilstrekkelig sikret og ikke slås av eller blåst bort av vinden. Når det gjelder produkter med vann, må vinden også vurderes. Vannbildet som er oppnådd påvirkes av vind og kan føre til en distraksjon av vannstrålen. Derfor anbefaler vi å velge vindbeskyttede områder for dette!
8. Når skal det være nye hagesorteringsartikler?
Hos FIAP arbeider vi alltid med å gjenkjenne dagens ønsker og trender og innlemme dem i vårt produktspekter. Du som kunde nyter godt av moderne, attraktive produkter, som er trendy. En konstant utvidelse eller tilpasning av vårt produktspekter er selvfølgelig en del for oss og en del av våre tjenester for deg. Se fram til nye produkter sammen med oss.
9. Hva skal jeg gjøre hvis det er fare for frost? Er det noen muligheter for å holde disse produktene ute om vinteren uansett?
Produktene er ikke frostsikker. Vennligst følg de tilhørende bruksanvisningen og bruksanvisningen til det respektive produktet. Den nærende vinteren er den perfekte muligheten til å rengjøre produktene, om nødvendig, for å erstatte slitasjedelene og deretter oppbevare dem forsiktig.
10. Er det videoer av produktene fra hagenes dekorasjon av FIAP?
Vi inviterer deg til å bli med på vår Youtube-kanal. Besøk oss på youtube.com/user/FIAPGmbH og bla gjennom videoene. Her finner du manualer og bruksinstrukser samt demonstrasjonsvideoer.
11. Hvor får jeg nye manualer etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned som et PDF-dokument under det nødvendige produktet.

 

Fôring


1. Do fisk fôres hele året?
I fisken er kald blodig dyr, d. h. med synkende vanntemperatur, bremser stoffskiftet og matekravet er synkende. Dette er ved vanntemperaturer fra omkring + 12 ° C og under saken.
2. Kan fiskefor vannet tåkete?
Ja, mange forskjellige typer dim en dam vann. Men høy kvalitet matvarer, som for eksempel FIAP premium aktive mat valg ikke vannet tåkete en. selvfølgelig er alltid avgjørende at bare så mye mates, som kan bli absorbert av fisken. Overskuddet av mat er flere næringsstoffer for alger.
3. Hvor ofte og hvor mye fôr jeg?
Mate med måte! De mange fisk i den daglige fôring er alltid et vakkert skue. Fôr - selv om det er vanskelig - sparsomt og bare så mye som fisken kan mate i løpet av minutter. Disse delene er lettere å fordøye for fisk og unngå overfôring. Fordi overskudd av mat spaltes i vann og forringer dens kvalitet. Hvis du mate hver dag på samme tid og på samme sted, vil du snart spise ut av hånden din fisken. Den daglige fôring er også en god mulighet til å observere fisken.
4. Hvorfor FIAP Uhrwerkfütterer er også perfekt som en dam mater?
Den automatiserte fôring gir ikke bare fordeler. Så fiskeforet blir ofte utsatt for store matvarebeholdere over en lengre periode fuktighet og høy temperatur, det reduserer kvaliteten på maten. Du kan også tekniske mangler og feil ikke utelukkes, da en mater Uvisst for lite eller ikke noe mer fôr i tilfelle av en feil. Det neste punktet er at mange maskiner på markedet har bare en begrenset programmeringsfunksjon som gjør at bare et lite antall feedings per dag. FIAP Uhrwerkfütterer finne det rette svaret på alle disse problemene. Maten er fortsatt maksimalt 24 i materen, så fersk mat kan tilbys av høyeste kvalitet noensinne. Fyllet er en daglig funksjonskontroll forbundet (som skal være felles for dam-teknologi), slik at enhver feilfunksjon kan oppdages tidlig og korrigert. Den kontinuerlige mating i løpet av 12 timer og 24 timer, også sikrer optimal forinntaket og vekst av fisk. FIAP Uhrwerkfütterer som tjern mater gir mange andre fordeler, som informerer dine FIAP partnere nærmere motivet, vil du også finne på våre nettsider mye informasjon om FIAP Uhrwerkfütterer.
5. Hva skal jeg mate med blandet fiskebestanden i dammen?
Vi anbefaler FIAP premium aktiv PONDMIX og FIAP premium aktiv ALL IN ONE! Disse to matvarer er ideelle for dammer med blandet fisk. FIAP topp aktiv PONDMIX består av forskjellige typer av flak, dam pinner, tørket gammarids og andre granuler. FIAP premium aktiv ALL IN ONE består av tre forskjellige fargede korn, røde for flamme av farge, grønt for helse og brune for en sunn metabolisme av dammen fisk. Begge typer av mate kan mates jevnt fra omkring + 10 ° C.
6. Med hva og hvordan jeg feed min fiskedam i løpet av våren?
Kanal for kaldt vann temperaturer over ca. + 5 ° C FIAP topp aktiv BASIC og fra en vanntemperatur på omkring + 10 ° C til + 12 ° C, topp aktiv, avhengig av fiskebestanden FIAP PONDMIX, FIAP topp aktiv alt i ett, FIAP premie aktiv bruker. Disse matvarer inneholder næringsstoffer som kan benytte fisken ved disse temperaturene. Den FIAP premium aktive BASIC er den første maten etter vinteren og den siste mat før vinteren.
7. Hvordan kan jeg feed min fiskedam i sommer?
Med de temperaturene stiger appetitt! Mate bare høyeste kvalitet mat som FIAP premium aktiv PROFESSIONAL, den inneholder viktige vitaminer og probiotika. For arts passende fôring av stør, anbefaler vi høy kvalitet, rask synker FIAP premie aktiv STURGEON.
8. Hvordan kan jeg feed min fiskedam i høst?
I forberedelsene til vinteren du mate mest eksklusivt høyeste kvalitet fôr som FIAP premium aktiv PROFESSIONAL og FIAP premium aktiv BASIC. På den ene side reduserer unødvendig eksponering for vann, og sikrer en god kondisjonering av dammen fisk. Spesielt i fall den korrekte mating er helt avgjørende, særlig når det gjelder overvintring av fisk og de nødvendige energireserver i fjæren.
9. Hvordan matretter jeg dammen fisken om vinteren?
FIAP premieaktiv BASIC ble spesielt utviklet for de kalde temperaturene vår og høst. Kombinasjonen av flytende og synkende fôrredienser sørger for optimal matinntak av all fisk, både begrenset fisk i dypere soner, ettersom mer aktiv fisk på overflaten får mat tilbys samtidig. Den spesielle fôrblandingen gjør FIAP premieaktiv BASIC spesielt lett å fordøye, slik at den kan mates fra ca. + 5 ° C, men ved ca. + 5 ° C skal fôringen stoppes!
10. Hva er kvaliteten i lufttett plastemballasje?
Maten er ikke den samme maten! Unngå å kjøpe billig mat fra ikke lufttett emballasje. Vital næringsstoffer, f.eks. Vitaminer blir ødelagt veldig raskt, og dermed er ikke den varige helsen til fisken din garantert. Høykvalitetsmateriell som FIAP premieaktivt matningsområde er forseglet i lufttett emballasje med beskyttelsessikring og en best-før-dato. Forresten, med dårligere feed alger er forhåndsprogrammert i hagen dammen din. Billig mat er dårlig fordøyd og i tillegg beriker dammen vann med overflødig næringsstoffer.
11. Hvor får jeg nye manualer etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned som et PDF-dokument under det nødvendige produktet.

 

Oppvarming av dammen


1. Hvorfor er det viktig å varme dammen?
Oppvarming av dammen er viktig for å kunne tilby de beste mulige vinteropplevelsene til dammen. Uoppvarmede dammer blir raskt en fare for dyrene som bor i dem, og dør ofte smertefullt under den kalde årstiden. Derfor tilbyr FIAP det rette dammen oppvarmingsprodukt for hver damstørrelse.
2. Er det noen forskjeller i oppvarming?
Ja! Det er viktig å skille mellom utstyr som er utformet utelukkende for å holde is i et lite område av dammen og utstyr som er utformet for å varme hele dammen til en viss temperatur. Hovedforskjellene er på den ene siden det oppnådde temperaturnivået og det tilhørende energiforbruket (strømkostnadene). Isbeskyttelse er derfor svært energieffektive, mens dammenovner har høyere energiforbruk.
3. Hvilke fordeler tilbyr en dammervarmer over en iskjøler?
Fisken er varm til berøring, noe som betyr at de tilpasser deres metabolisme så langt som mulig til vanntemperaturen. På grunn av størrelsen på noen dammer, sees såkalte "heistemperaturer" i dammen, spesielt om våren. Dette betyr at vanntemperaturen endres på relativt kort tid i forholdsvis store hopp. For fisken svekket uansett om vinteren, blir det en vanskelig kamp for å tilpasse sin egen metabolisme til svingende temperaturer, noe som ofte fører til sykdommer, parasitiske problemer og til og med død. En dammervarmer hjelper her! Så det er mulig med en varmeapparat å motvirke temperaturvariasjonene og for å sikre om våren for et konstant temperaturnivå, i hvert fall til dammen blir varmere værbestemt i lang tid, og dette gjenstår. Dette er ikke mulig med en isbeskyttelse.
4. Hva er formålet med en iskjøler?
Navnet antyder det allerede - en isbryter gir et lite sted i dammen, som ikke fryser. Dette har som mål at overlevelsen av dammen innbyggerne nødvendig gassutveksling kan finne sted om vinteren. Mange dammeier er av den oppfatning at dammenes innbyggere er frosset om vinteren etter at de måtte fiske dyrene døde om våren. Ofte er dyrene imidlertid kvalt agonizing, som skyldes et lukket isdekke. Den biologiske aktiviteten i dammen er bare redusert om vinteren, men det skjer fortsatt. Dette betyr at fordøyede gasser kan samle seg i sedimentet, som akkumuleres under et lukket isdeksel. Det siste gjenværende oksygen i vannet forbruks av de biologiske prosessene og dammen innbyggere, samtidig som de akkumulerer de skadelige gassene, fører dette uunngåelig til kvelning. En isholder fra FIAP kan hjelpe! Gjennom hullet rømmer de skadelige gassene og oksygen passerer gjennom diffusjon i vannet.
5. Hva er fordelene med å ha en isvakt i forhold til en dammervarmer?
Isbeskyttelse er raske og enkle å installere i dammen. Anskaffelseskostnadene og vedlikeholdskostnadene er mye lavere sammenlignet med dammenovner. En fryser fra FIAP er standardutstyr for hver hage dam med dammen innbyggere. Opprett de beste mulige overlevelsesforholdene for dammen din, selv i løpet av den kalde årstiden!
6. Hva betyr "frostbeskyttelsesfunksjon"?
FIAP PondHeat Aktiv isbeskyttelse har en såkalt frostbeskyttelsesfunksjon. Hvis dette er slått på, blir isholderen kun oppvarmet under frost. På den måten kan den mest effektive, kostnadseffektive driften mulig og også beskytte miljøet.
7. Er dammen oppvarming kun anbefalt om vinteren eller om sommeren?
Selv om sommeren er en dammeoppvarming fornuftig! Et stort antall alle dammer unnlater å opprettholde en temperatur på 20 grader eller mer om sommeren i lang tid. Spesielt i dette temperaturområdet er metabolismen av fisken i topp, noe som resulterer i gode vannsverdier og fôrmessig fôring, velvære og vekst. For ikke å glemme bedre forberedelse av fisken for den kommende vinteren, fordi de kan bygge opp optimale reserver, hvorfra de forbruker vinteren. Av de nevnte årsakene er det oppvarming av dammen, selv i løpet av den varme sesongen, absolutt verdt å vurdere. Bruk FIAP dammervarmeren til enhver tid på året, og sørg for at dammenes dwellers har optimal levestandard!
8. Finnes det forskjellige isfrysingsteknikker?
Ja, det er forskjellige teknikker med iskrem beslutningstakere. For det første bruker isbeskytteren varmeelementer for å forhindre frysing (FIAP PondHeat Active), derimot er det brukt luftpumper og styrofoam flytende kropper (FIAP Ice Active SET). Stroppskjøtens flytende kropp sikrer optimal isolasjon på utsiden, mens luftluftene under ham beveger vannet i bevegelse og beveger seg opp i de varmere, dypere lagene med vann opp. Begge teknikkene har vist seg over tid og pålidelig holder deler av isflaten isfri.
9. Er en visuell inspeksjon om vinteren nyttig?
Uansett! Alle FIAP dammvarmere er underlagt høy kvalitetskontroll for å sikre pålitelig drift. Som med alle tekniske eller elektriske apparater, kan det i noen tilfeller føre til forstyrrelser. En vanlig visuell inspeksjon, selv om vinteren, er derfor sterkt anbefalt. Et raskt blikk for å se om det er enda en plass i dammen, er isfritt. Med litt lykke kan selv dammene bli observert under isdekselet i dvalemodus. Sørg for å oppføre seg stille i nærheten av dammen, da vibrasjoner forstyrrer dammenes dwellers under vinterdvalen og dermed unødig forbruker energireserver.
10. Hva bør vurderes for en dammen dekke?
I utgangspunktet gir en damme dekke noen fordeler. Energikostnadene for dammen oppvarming kan reduseres betydelig og den maksimale temperaturen som nås kan økes. Dammdekning kan også innebære risiko. Så det er viktig å sørge for at litt luft sirkulerer gjennom dammen, slik at den nødvendige gassutvekslingen også kan finne sted her. Et annet viktig poeng er muligheten for visuell inspeksjon gjennom dekselet. I alle fall bør det unngås at den dekkede dammen fortsatt er dekket av et ekstra lag snø.
11. Hvor får jeg nye manualer etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned som et PDF-dokument under det nødvendige produktet.

 

Tilbehør


1. Hvilke produkter finner du i Tilbehørsseksjonen?
I tilbehørsseksjonen finner du produkter for et bredt utvalg av applikasjoner. I tillegg til dekorative produkter, tilbyr vi deg også funksjonelle produkter, f.eks. for heronforsvar på hagen din. Det er best å bla gjennom kapittelet eller besøke vår Youtube-kanal på https://www.youtube.com/user/FIAPGmbH.
2. Hvor er det best å ta vare på vannfunksjoner og tilbehør?
Den nødvendige omsorget avhenger sterkt av vannets hardhet. Den anbefalte hardheten er <8,4 ° dH. Med tøffere vann kan i økende grad kalkavsetninger på overflatene og teknikkformen, noe som også betyr høyere omsorg. For vannspill i ornamental bassenger (uten dyr og Pflanzenbesatz!) Vi anbefaler bruk av FIAP FOUNTAIN CLEAN, for å skape optimal vannkvalitet for vannspillet ditt. For vedvarende kalsiumavsetninger på fontenpumpen, er FIAP PUMP CLEANSER det første valget. Optisk ferdige overflater som f.eks. Børstet rustfritt stål eller krom deler, det er best å rengjøre med en myk, fuktig klut. Bassengvannet skal holdes så ledig som mulig av små steiner eller smusspartikler, som kan tette eller skade pumpen og linjene. Eksisterende forfilter må kontrolleres av og til og rengjøres om nødvendig. Tette dyser kan blåses ut eller rengjøres med en fin ledning. Før frysing skal vannspillet demonteres eller tørkes, før lagringen gir seg en fullstendig rengjøring sammen med avkalkning. Fountain pumper må lagres fuktig. Det er ingen garanti eller garanti for frostskader og skade forårsaket av forkalkning.
3. Hvor dyrt er driften av lysteknologi?
De fleste FIAP-belysningsprodukter har LED-pærer. Takket være toppmoderne LED-teknologi har drifts- og strømkostnadene blitt redusert til et minimum. De økonomiske pærene forbruker i forhold til konvensjonelle pærer en brøkdel av elektrisitet og er derfor spesielt rimelig å betjene.
4. Hva må vurderes med vind?
Når det gjelder produkter som er plassert i hagen, sørg for at de er tilstrekkelig sikret og ikke slås av eller blåst bort av vinden. Når det gjelder produkter med vann, må vinden også vurderes. Ved vannfunksjoner er vannbildet som er oppnådd, påvirket av vind og kan føre til en distraksjon av vannstrålen. Derfor anbefaler vi å velge vindbeskyttede områder for dette!
5. Hva skal jeg gjøre hvis det er fare for frost? Er det noen muligheter for å holde disse produktene ute om vinteren uansett?
Produktene er ikke frostsikker. Vennligst følg den tilhørende bruksanvisningen samt bruksanvisningen for det aktuelle produktet. Den nærende vinteren er den perfekte muligheten til å rengjøre produktene, om nødvendig, for å erstatte slitasjedelene og deretter oppbevare dem forsiktig.
6. Er det videoer av FIAP-produktene i tilbehørsområdet?
Vi inviterer deg til å bli med på vår Youtube-kanal. Besøk oss på https://www.youtube.com/user/FIAPGmbH og bla gjennom videoene. Her finner du manualer og bruksinstrukser samt demonstrasjonsvideoer.
7. Når kommer det nye ting i tilbehørsseksjonen?
Hos FIAP arbeider vi alltid med å gjenkjenne dagens ønsker og trender og innlemme dem i vårt produktspekter. Du som kunde nyter godt av moderne, attraktive produkter, som er trendy. En konstant utvidelse eller tilpasning av vårt produktspekter er selvfølgelig en del for oss og en del av våre tjenester for deg. Se fram til nye produkter sammen med oss.
8. Er garantien også gjeldende for LED-pærer i tilbehørsområdet?
LED-pærer har deler som ikke er dekket under garantien. Men de har et veldig langt liv og er svært sjeldne.
9. Er transformatorer fra FIAP-tilbehør vanntett?
Nei. Hvis et produkt leveres med en transformator, er det generelt sprøytetett (IP44). For mer detaljert informasjon, vennligst se i den tilhørende bruksanvisningen samt sikkerhetsinstruksjonene på selve produktet. Gi råd til FIAP-partneren din i alle tekniske saker.
10. Hvordan får jeg nye manualer etter tap?
Alle bruksanvisninger kan lastes ned som et PDF-dokument under det nødvendige produktet.

 

Eventuelle spørsmål?

Vi er glade for å svare på dine spørsmål og bekymringer på:
Telefon: +49 (0) 96 28 92 13 0
E-Mail: pondolino@fiap.de

Ähm...?

Irgendwas wollte ich sagen, aber mir ists entfallen.

Bitte rufen Sie mal den Webmaster.

Danke