Reklamation

Ondanks de zorgvuldige selectie van uw bestelde goederen kunnen we nog steeds een vergissing maken. In dit geval vragen wij u onmiddellijk contact op te nemen met FIAP GmbH met een volledig ingevulde retourdienstkaart op service@fiap.de of per fax per fax naar +49 9628 9213-30.

Of het nu gaat om retour-, product- of betalingsverzoeken - we hebben altijd een open oor voor u. FIAP-pakketten zijn onderworpen aan kwaliteitscontroles. Het kan echter gebeuren dat er een beschadigd pakket komt. We zijn blij om uw klacht te ontvangen en wil u de beste service aanbieden. Neem alstublieft contact met ons op en wij zullen u snel van uw aanvraag zorgen.

FIAP Complaint biedt de beste service voor:

  • Komt terug
  • Betaal klachten
  • klachten van het product

Hotline
We zullen graag uw vragen en bezorgdheid over onze premiumproducten beantwoorden op:
Telefoon: +49 9628 9213-0
E-mail: service@fiap.de
Wij zijn beschikbaar van maandag tot en met donderdag van 8 tot 17 uur en vrijdag van 8 tot 1 uur.

Vervoer Schade
Als u een beschadigd pakket ontvangt, weigert u de acceptatie van de zending en contacteer ons direct op service@fiap.de.

Keer terug
Helaas kunnen wij onvoldoende gestempelde (niet gratis) retourzendingen accepteren. Wij vragen u uw retourzending te stempelen met de juiste post. Gelieve de retourzendingen schriftelijk te melden met een volledig ingevulde retourdienstkaart op service@fiap.de of stuur het voltooide retourdienst per fax naar: +49 9628 9213-30. De schriftelijke aanvraag voor retourzending zal voorkomen Lange verwerkingstijd

Handleidingen
Als u geen handleiding voor een van onze premiumproducten kunt vinden, neem dan contact met ons op op service@fiap.de.

Ähm...?

Irgendwas wollte ich sagen, aber mir ists entfallen.

Bitte rufen Sie mal den Webmaster.

Danke