FAQ - vragen en antwoorden!

Onze vijvermascotte Pondolino® staat tot uw beschikking met onze PREMIUM FAQ - SERVICE!
Als u vijverproblemen heeft, neem dan contact op met onze vijver mascotte pondolino@fiap.de.
Fonteinen Pompen UV lampen
Filtersystemen Vijver skimmer Ventilatie
Wateronderhoud Vijverreiniging Lichttechniek
Vijveraanleg Vijverdecoratie Tuindecoratie
Voeding Vijververwarming Uitrusting


1. Is er een vuistregel, hoeveel vis kan worden gebruikt in de tuinvijver?
De juiste visstand is afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke rol wordt gespeeld door de grootte van de vijver, maar ook de ingebouwde filter technologie, alsmede de soort zelf zijn absoluut cruciaal. Verder is het van belang om rekening te houden dat de vis verspreiden in sommige gevallen zeer snel en te groeien groter.
2. Wat moet overwogen worden als het gaat om ouderlijk toezicht?
Een eigenaar moet veilig land zijn, zodat andere mensen daardoor niet om schade (zorgplicht) kunnen komen.

Deze beveiliging verplichting wordt geschonden indien de eigenaar niet zo stelt zijn tuin vijver die specifieke buitenlandse, kunnen niet-lokale kinderen daarin vallen. Een zichtbare afbakening van de grond is dus onvoldoende - het moet gebeuren, welke kinderen beschermt tegen onbeperkte invoeren van een fysieke vaststelling.

Algemeen voorzichtigheid is geboden in het systeem van de vijver een shore toegang zo vlak mogelijk, waarbij een plotselinge daling verhindert. De vijvereigenaar is verplicht om op een redelijke manier beveiligingsarrangementen te treffen.

Zoals veiligheidsmaatregelen zowel Maschendrahteinzäunungen zoals netten over de vijver als gemonteerd onder het wateroppervlak stalen rooster worden beschouwd.
3. Zijn er tijdschriften over het onderwerp tuinvijvers?
Zeker zijn er ook in uw land tijdschriften over het thema tuinvijver.
4. Waar kan ik een FIAP-dealer bij mij in de buurt vinden?
Gebruik eenvoudig onze handige dealerzoekfunctie. We zijn blij u te helpen een FIAP dealer in uw omgeving, neem dan contact met ons op via info@fiap.de.
5. Waar krijg ik nieuwe handleidingen na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen als PDF-document worden gedownload onder het vereiste product.

 

Fonteinen


1. Hoe zorg je het best voor waterpartijen en accessoires?
De nodige zorg hangt sterk af van de hardheid van het water. De aanbevolen hardheid is <8,4 ° dH. Met hardere water kan in toenemende mate kalkafzettingen op de oppervlakken en de techniek vorm, wat ook betekent hogere zorg. Voor waterspelletjes in sierbassins (zonder dieren en Pflanzenbesatz!) We raden het gebruik van FIAP FOUNTAIN CLEAN aan om een ​​optimale waterkwaliteit te creëren voor uw waterspel. Voor persistente calciumafzettingen op de fonteinpomp is FIAP PUMP CLEANSER de eerste keuze. Optisch afgewerkte oppervlakken zoals b.v. Geborsteld roestvrij staal of verchroomde delen, het is het beste om schoon te maken met een zachte, vochtige doek. Het zwembadwater moet zo vrij mogelijk worden gehouden van kleine stenen of vuildeeltjes, die de pomp en leidingen kunnen verstoppen of beschadigen. Bestaande voorfilters moeten af ​​en toe worden gecontroleerd en indien nodig worden opgeschoond. Verstopte spuitkoppen kunnen worden uitgeblazen of schoongemaakt met een fijne draad. Voordat het water wordt bevroren, moet het worden gedemonteerd of gedroogd voordat de opslag zelf een volledige reiniging biedt, samen met ontkalking. Fonteinpompen moeten vochtig worden bewaard. Er is geen garantie of garantieclaim voor vorstschade en schade als gevolg van verkalking.
2. Hoe reinigt u kalkaanslag op de waterpartij?
De nodige zorg hangt sterk af van de hardheid van het water. De aanbevolen hardheid is <8,4 ° dH. Met hardere water kan in toenemende mate kalkafzettingen op de oppervlakken en de techniek vorm, wat ook betekent hogere zorg. Voor waterspelletjes in sierbassins (zonder dieren en Pflanzenbesatz!) We raden het gebruik van FIAP FOUNTAIN CLEAN aan om een ​​optimale waterkwaliteit te creëren voor uw waterspel. Voor persistente calciumafzettingen op de fonteinpomp is FIAP PUMP CLEANSER de eerste keuze. Optisch afgewerkte oppervlakken zoals b.v. Geborsteld roestvrij staal of verchroomde delen, het is het beste om schoon te maken met een zachte, vochtige doek.
3. Hoe blijft het water in het sierbekken zo lang mogelijk vers?
Het volledige effect ontvouwt elke truc alleen met fris, helder water. Stagnant, vervuild water ruikt niet alleen onaangenaam, het kan ook permanent uw waterpartij of de pomptechniek beschadigen. Daarom is FIAP FOUNTAIN CLEAN ontwikkeld voor siervijvers zonder verzorging van planten en dieren. De speciale formule voorkomt de vorming van biofilm en verkalking op de oppervlakken. Op deze manier wordt een optimale waterkwaliteit voor uw waterpartij gecreëerd. De zorg wordt tot een minimum beperkt en het vulwater blijft zo lang mogelijk vers en glashelder. Overdosering kan schuimvorming veroorzaken, halveer de hoeveelheid water en plaats deze in nieuw water.
4. Kunt u de waterpartij bedienen met het filter of de vijverpomp?
In principe is het antwoord op deze vraag "ja"! Opgemerkt moet echter worden dat filterpompen 24 uur per dag, 24 uur per dag moeten werken, dat filterbacteriën niet doodgaan en dat het filter zijn volledige capaciteit behoudt. Bovendien zouden de meeste filterpompen erg moeten worden gesmoord, omdat ze meestal veel meer water bevorderen dan het benodigde waterelement. De zware smoring kan de filterprestaties en de duurzaamheid van de pomp negatief beïnvloeden. Om de hierboven genoemde redenen is het altijd raadzaam om altijd een waterpartij te gebruiken (indien niet reeds bij de levering inbegrepen) met een pomp die daarop is aangepast. Dus de waterfunctie kan naar wens worden in- en uitgeschakeld. Voor nog meer comfort bevelen we het gebruik van de FIAP Control Active draadloze contactdoos aan, zodat u op eenvoudige wijze de waterpartij op afstand kunt aansluiten.
5. Geldt de garantie ook voor LED-ringen?
LED-ringen zijn slijtagedelen die niet onder de garantie vallen. Ze hebben echter een zeer lang leven en zijn zeer zeldzaam.
6. Kunnen LED-lampen worden gedimd?
Dimmen is niet mogelijk met LED-lampjes, tenzij deze al in de afstandsbediening is geïntegreerd.
7. Hoe zien de waterelementen er tijdens gebruik uit?
Bezoek ons ​​YouTube-kanaal! Op https://www.youtube.com/user/FIAPGmbH vindt u handleidingen en demonstratievideo's die de producten in actie tonen.
8. Zijn er verschillende soorten waterpartijen?
Naast waterpartijen voor de tuinvijver biedt FIAP ook waterspellen voor het terras, de tuin en waterpartijen voor gebruik binnenshuis. Ongeacht hoe en waar u zich wilt omringen met water, FIAP biedt u de perfecte waterpartij.
9. Zijn waterelementen vorstbestendig?
Lees de betreffende bedieningsinstructies en volg de instructies voor gebruik. Kortom, onze waterspellen moeten buiten gebruik worden gesteld voor de verwachte vorst, volledig geleegd of gereinigd en of overwinteren in de droge periode.
10. Is het gemakkelijk om vissen in waterspelletjes te houden?
Nee! De omstandigheden in een waterspelbad zijn niet diervriendelijk. Om de juiste omstandigheden voor de vissoort te kunnen bieden, is een bepaald volume water, geschikte filtering en aangepaste voeding vereist. Deze punten zijn moeilijk of zelfs onmogelijk te bereiken in waterspelpools. Vis moet daarom alleen in speciaal ontworpen vijvers worden bewaard.
11. Waar krijg ik nieuwe handleidingen na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen als PDF-document worden gedownload onder het vereiste product.

 

Pompen


1. Voor welk doel heb je pompen nodig in en rond de vijver?
Als vijvers zijn kunstmatige sierwateren aangewezen, die een biologisch evenwicht kunnen ontwikkelen, meestal alleen met technische ondersteuning. De filterpomp speelt hier soms de belangrijkste rol. Dit transporteert het vuile vijverwater naar het filter, waarin het water mechanisch en biologisch wordt gereinigd en vervolgens terug de vijver in loopt (in een pompsysteem!). Verder zijn er geschikte pompen nodig om beken en waterspellen op de vijver uit te voeren.
2. Welke pomp past bij welke vijver?
Het kiezen van de juiste pomp en accessoires hangt van veel factoren af. Uw FIAP-dealer zal met u samenwerken om de optimale oplossing voor uw individuele behoeften te ontwikkelen. Bovendien kunt u informatie vinden op onze website onder Water Gardens - Pumps of Filtersystemen. Bij het kiezen van de juiste pomp is niet alleen de vijverafmeting doorslaggevend. Maar: waar moet de pomp voor worden gebruikt?

  • stroom
  • Filter System
  • Water Game
  • circulatie
3. Welke pomptypes zijn met name geschikt voor filtersystemen?
Als all-rounder adviseren wij pompen uit de Aqua Active-serie. Krachtig, efficiënt, robuust! Ze transporteren gemakkelijk vuildeeltjes met een diameter tot 10 millimeter. Uw FIAP-partner geeft u graag advies over de juiste pomp voor uw vijver of filter.
4. Wat zijn de verschillen tussen laaggeprijsde instapmodellen en hoogwaardige vijverpompen zoals de FIAP Aqua Active-serie?
Veel vijverbezitters vragen zich af wat de verschillen zijn tussen instapmodellen en pompen van hoge kwaliteit, zoals de FIAP Aqua Active-serie. Aan de ene kant heeft de FIAP Aqua Active-serie een gepatenteerde skimmer-ingang. Dit betekent dat u met slechts één pomp tegelijk een skimmer en een filtersysteem kunt bedienen. Bij conventionele startpompen kunt u alleen de skimmer of alleen het filter gebruiken (als ze al een tweede pompinlaat hebben). FIAP Aqua Active-pompen zijn ook elektronisch regelbaar, goedkope instapmodellen hebben meestal alleen synchrone motoren die niet instelbaar zijn. De volgende is de geometrie van het pomphuis. In dit geval baseert FIAP zich op een stroomgeoptimaliseerde behuizing met een groot oppervlak, die zorgt voor een perfecte verwijdering van vuil en minder verstopt zit dan conventionele pomphuizen. Verdere voordelen van de FIAP Aqua Active-pompen zijn:

  • 3 jaar garantie
  • Hoge prestaties
  • Energie-efficiënte motortechnologie
  • En nog veel meer voordelen
Gebruik in het centrum van uw vijvertechnologie alleen componenten van hoge kwaliteit, zoals het FIAP Aqua Active-pompassortiment en sluit geen compromissen.
5. Waar moet een pomp worden geïnstalleerd?
Op het laagste punt tegenover de filterinlaat moet een pomp worden geïnstalleerd. Dit zorgt voor een optimale circulatie en oxygenatie van het vijverwater. Afhankelijk van het type constructie en het type vijver, kan echter een andere locatie voordelig zijn, b.v. in het geval van een zwaartekrachtontwerp van het filtersysteem, wordt de pomp geïnstalleerd in het filtersysteem of in een afzonderlijke pompkamer. Als u niet zeker bent van de optimale locatie voor uw vijverpomp, neemt u contact op met uw FIAP-partner.
6. Welke pompen zijn geschikt voor streams?
Voor streams worden voornamelijk pompen van de Aqua Active- of Aqua Active Profi-serie gebruikt. De pompen bieden hoge prestaties, met een laag energieverbruik en sluiten geen compromissen. Bovendien kunnen de motoren van de pompen (tot 300 watt) worden geregeld met behulp van een snelheidsregelaar (FIAP Aqua Active Control). Op deze manier kunt u de pomp exact op het gewenste debiet instellen en ook het energieverbruik verminderen.
7. Hoe kunnen de prestaties van de pompen worden gewijzigd?
Kortom, de kracht van alle pompen kan mechanisch worden veranderd. Met alle FIAP Aqua Active-pompen (tot 300 watt) kan het vermogen ook elektronisch worden gewijzigd door de snelheid te wijzigen met behulp van de snelheidsregelaar (FIAP Aqua Active Control). De positieve neveneffecten zijn aan de ene kant het verminderde energieverbruik van de pomp en de bijbehorende lagere warmteontwikkeling. De pompmotor ondergaat geen bijkomende, onnodige slijtage bij dit type smoring.
8. Wordt er energie bespaard bij gebruik van een snelheidsregelaar?
De snelheidsregelaar is een faseregeling. Dit bespaart ook energie. De besparing vindt echter niet plaats in de verhouding 1: 1.

De snelheidsregelaar verbruikt ook een bepaalde hoeveelheid energie. Als grove vuistregel kunt u een energiebesparing van ongeveer 40% verwachten bij een vermogensbeperking van 50%.
9. Kunnen pompen drooglopen?
Nee, pompen mogen niet drooglopen! Het verpompte water dient ook voor het koelen en smeren van de pomprotor. Drooglopen leidt onvermijdelijk tot permanente schade aan de as en opslag. FIAP Aqua Active-pompen hebben een geïntegreerde thermische beveiligingsschakelaar. Dit betekent dat de pomp automatisch wordt uitgeschakeld zodra deze te warm wordt. Na afkoeling wordt de pomp automatisch weer ingeschakeld zodat het filter b.v. wordt opnieuw met water gevoed. Zodra de thermische beveiligingsschakelaar ingrijpt, moet de pomp worden verwijderd en gecontroleerd om permanente schade te voorkomen.
10. Zijn zonnepompen geschikt voor het bedienen van filtersystemen?
Nee. Kortom, zonnepompen zijn niet geschikt voor de werking van filtersystemen, omdat ze niet kunnen worden gebruikt bij 24 uur gebruik. We raden het gebruik van onze zonnepompen aan voor alle decoratieve toepassingen op de vijver (zoals waterpartijen of beekjes), die niet noodzakelijkerwijs afhankelijk zijn van een bepaalde duur, omdat dit niet altijd kan worden gegarandeerd, afhankelijk van het weer.
11. Wat zijn de kosten van het gebruik van pompen?
De kosten zijn afhankelijk van het stroomverbruik van een pomp. Het stroomverbruik wordt uitgedrukt in watt voor elke pomp. 1.000 watt per uur = 1 kilowattuur
1 kilowattuur elektriciteit kost ongeveer 20 tot 25 eurocent (afhankelijk van de provider)

Rekenvoorbeeld op basis van de Aqua Active 6.000 (65 watt), berekend op een vijverseizoen. Er wordt van uitgegaan dat de pomp begin maart wordt ontmanteld en eind november wordt stilgelegd. De pomp loopt continu. De elektriciteitsleverancier rekent 20 cent voor 1 kilowattuur. Dit resulteert in:

65/1000 B x 24 uur x (9 x 30 dagen) x 0,20 Euro / kWh = 84,24 Euro

Het is belangrijk om de pompprestaties niet te laag te kiezen vanwege energiebesparingsredenen! Veel vijverbezitters redden hier aan het verkeerde eind en vertrouwen op een te zwakke vijverpomp. Een moeilijk te onderhouden, niet-functionerende vijver is vaak het resultaat.
12. Kun je een pomp gebruiken om een ​​fontein en een waterspuwer te laten werken?
Ja, dit is op elk moment mogelijk dankzij een telescopische oplopende buis met geïntegreerde verstelbare uitlaat. Dit is al opgenomen in de Aqua Active Mini SET en Aqua Active Plus productserie. Fonteinen en waterspuwers kunnen ook met de Aqua Active-serie worden gebruikt.
13. Kunnen Aqua Active-pompen worden gebruikt in een zwemvijver?
De Aqua Active 12 V-productserie is speciaal ontworpen voor gebruik in zwemvijvers. Volgens VDE-voorschriften is het niet toegestaan ​​om 230 volt-pompen te gebruiken in zwemvijvers. De pompen moeten droog worden geïnstalleerd in een put onder het waterniveau met een minimale afstand van 2 meter. Plastic buizen moeten worden gelegd.
14. Zijn de pompen vorstbestendig?
Niet alles. Een pomp moet vorstbestendig en nat worden opgeslagen. De stekker mag niet worden overstroomd. FIAP adviseert om de pompen grondig te reinigen met een zachte borstel onder stromend water, afhankelijk van de mate van vervuiling. Voor het professioneel reinigen van kalkafzettingen en andere hardnekkige vervuilingen adviseren wij het gebruik van FIAP Aqua Active Cleanser. De pomp moet na het reinigen grondig worden schoongespoeld met schoon water.
15. Hoe sluit u filters en skimmers aan op een Aqua Active-pomp?
Ons innovatieve, gepatenteerde inlaatsysteem maakt het mogelijk om gelijktijdig met slechts één Aqua Active-pomp af te zuigen via een externe skimmer en het pomphuis. De verdeling van de zuigkracht tussen skimmer en pomphuis kan eenvoudig worden aangepast van 0 - 100%. De skimmer is verbonden via de skimmerinlaat op het pomphuis, het filter is aangesloten via de drukuitlaat op het pomphuis. De bijpassende getrapte spuitmonden zijn al inbegrepen. We raden aan de grootst mogelijke slangdiameter te kiezen voor hoge stroomsnelheden en langere pompafstanden.
16. Kan de pompkabel worden ingekort of de stekker worden gedemonteerd?
Nee. Dit zal het ontwerp van de pomp veranderen. De pomp voldoet niet langer aan de VDE-richtlijnen. Elke garantie en garantieclaim vervalt.
17. Kunnen pompen ook met zonnemodules worden gebruikt?
Nee. Alleen speciale zonnepompen met zonnemodules kunnen worden gebruikt. Deze pompen worden gebruikt met gelijkstroom DC (FIAP Aqua Active Solar pomp-serie). 230 Volt - Pompen hebben AC-spanning AC.
18. Hoe wordt de vereiste hoofd- of circulatiesnelheid berekend?
Bij de afleverhoogte moet worden opgemerkt dat deze wordt berekend vanaf het wateroppervlak (zelfs als de pomp onder aan de vijver wordt geplaatst) tot aan het hoogste afleverpunt. De vijverdiepte is hier verwaarloosbaar. Met behulp van het pompdiagram kunt u nu de geschatte stroomsnelheid bij de overeenkomstige kop aflezen. Er moet echter ook rekening worden gehouden met drukverliezen als gevolg van kleine kabeldoorsneden en lange pompafstanden. De circulatiecapaciteit van de pomp moet worden afgestemd op het type vijver. Als vuistregel luidt de aanbeveling om de pomp zodanig te dimensioneren dat een natuurlijke vijver of een biotoop ongeveer 3-4 uur per uur volledig circuleert, een koivijver moet 1 - 2 uur worden rondgepompt. Met zwemvijvers zijn ook lagere circulatiesnelheden voldoende. Circuleren betekent dat het volledige vijvervolume binnen de opgegeven tijd eenmaal door het filtersysteem wordt verzonden. Uw FIAP-partner geeft u graag advies over het kiezen van de juiste pompcapaciteit.
19. Waar krijg ik nieuwe handleidingen na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen als PDF-document worden gedownload onder het vereiste product.

 

UV lampen


1. Waar heb je een UV-apparaat voor nodig?
Het gebruik van UV-apparaten (FIAP UVC Active, FIAP UVC Active Stainless Steel en FIAP UV Active) bestrijdt effectief algen en vermindert pathogene kiemen en bacteriën. Dit zorgt consequent voor helder en gezond water.
2. Beschermen UV-lampen daadwerkelijk de algenplaag in vijvers met fel zonlicht?
Ja, maar alleen tegen drijvende algen die het water vertroebelen - ze helpen niet met draadalgen. Een UV-lamp alleen is echter beperkt bruikbaar, omdat deze alleen de algen samenklontert. Het moet worden gevolgd door een filter dat deze klompen filtert. Het geschikte filter is ook te vinden in het FIAP-productassortiment of hier op onze website onder Water Gardens - Filtersystemen.
3. Met behulp van de UV-voorzuiverer werd het vijverwater helder en begonnen draadachtige algen te groeien. Wat is hier gebeurd?
Dit effect is niets bijzonders. Er is een fundamenteel onderscheid tussen gesuspendeerde en filamentachtige algen. De eerste zijn microscopische algen die de vijvereigenaar aantrekken, waarschijnlijk als troebel tot giftig groen water. Strikalgen daarentegen zijn, zoals de naam al aangeeft, algen die zich meestal aan vijvermuren en andere oppervlakken in de vijver hechten en een draadachtige vorm hebben. Zodra de UV-voorzuiverer de zweefalgen heeft verwijderd en voor schoon water gezorgd heeft, bereikt het zonlicht nu voor het eerst, tot aan de bodem, de vijver. Plots zijn voedingsstoffen, evenals licht beschikbaar voor de draadalgen en dit kan groeien. Filamenteuze algen worden het meest effectief verwijderd met geschikte FIAP-waterbehandelingsproducten en mechanische methoden.
4. Hoe lang moet de UV-lamp draaien?
Sommige vijverbezitters zetten de UV-voorzuiverer 's nachts uit met een timer om elektriciteitskosten te vermijden. Dit is in principe ook mogelijk, maar een continue werking tijdens het vijverseizoen heeft ook voordelen die niet uit de hand kunnen worden gelaten. De permanente werking zorgt er niet alleen voor dat er geen algenbloei (groen of troebel water) wordt gevormd, noch worden ook fluctuaties in de waarde van water begunstigd.
5. Moet het UV-actieve apparaat noodzakelijkerwijs op het filter worden gemonteerd?
Nee. Het apparaat kan ook afzonderlijk worden gemonteerd met slangaansluitingen in de bypass. In principe is het raadzaam om het UV-actieve apparaat te gebruiken op plaatsen waar zoveel mogelijk voorgezuiverd water aankomt. Dit zorgt ervoor dat de UV-stralen dieper in het doorstromende water kunnen doordringen en zo de effectiviteit wordt verhoogd. Daarom biedt de installatie een mechanisch voorfilter (bijv. FIAP SpaltActive) of helemaal aan het einde van de filterketen.
6. Mijn vijver is ondanks helder UV-vermogen niet duidelijk, wat kan daar de oorzaak van zijn?
Ten eerste moet worden verduidelijkt of de troebelheid van het water te wijten is aan een algenbloei of b.v. is te wijten aan sedimenten opgelost in het water. Vissen zwerven bijvoorbeeld door het sediment op de bodem van de vijver en kunnen zo troebeling veroorzaken. De UV-voorzuiverer is echter alleen effectief tegen troebelheid als gevolg van zweefalgen. Een andere mogelijke oorzaak kan het gebruik van een te zwakke vijverpomp zijn. Hoewel de UV-voorzuiverer voldoende groot is ontworpen, met een te lage stroomsnelheid, is het resultaat vaak onbevredigend. Zelfs ongunstige stromingsomstandigheden in de vijver kunnen een gebrek aan UV-opheldering veroorzaken. Controleer daarom of alle delen van de vijver netjes zijn doorstroomd en dat dus de hele vijver is gecirculeerd.
7. Hoe moet het sterilisatie-effect van UV-systemen worden beoordeeld?
Men spreekt van een kiemverminderende functie. Om een ​​volledige sterilisatie te bereiken, zijn echter extreem hoge bestralingswaarden nodig, die hoogstwaarschijnlijk niet in de tuinvijver worden gebruikt. Zelfs de UV-voorzuiverers voor de tuinvijver bieden echter kiemremmende eigenschappen en zorgen zo voor een duurzaam en gezond vijverklimaat. Het gebruik van een UV-voorzuivering alleen sluit echter algemene hygiënemaatregelen zoals vijverreiniging, aangepaste voeding en regelmatige waterveranderingen uit.
8. Waarom moet een UV-lamp op minimaal 2 meter van de vijver staan? Kan een kortere afstand schadelijk zijn voor de vis?
De aangegeven afstand tot de vijver verwijst naar een regeling voor de veiligheidsmaatregelen van elektrische apparaten in de buurt van water. De fabrikant moet de consument informeren. Dit zijn VDE-voorschriften. Het apparaat kan de flora en fauna niet beschadigen.
9. Wanneer moet de UVC-lamp worden vervangen?
De UVC-lamp heeft een levensduur van ca. 9.000 bedrijfsuren. Als vuistregel raden we aan de gloeilamp na elke winter te vervangen, zodra de UV-lamp weer in gebruik wordt genomen. Op deze manier wordt verzekerd dat een altijd voldoende bestralingsintensiteit gegarandeerd is. Bovendien moet u het kwartsglas reinigen. Als de lamp langer wordt gebruikt dan wordt aanbevolen, heeft deze meestal slechts 50% van het oorspronkelijke stralingsvermogen of zelfs minder. Het enige blijvende effect is het energieverbruik, ondanks de optische functie, er vindt geen algen- of kiemreducerende functie meer plaats.
10. Vocht vormt zich in het kwartsglas van de UV-lamp. Is mijn UV-lamp defect?
Dit is condensatie in een ruimte. De elektronica blijft onaangetast.
11. Waar krijg ik nieuwe handleidingen na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen als PDF-document worden gedownload onder het vereiste product.

 

Filtersystemen


1. Is een goede circulatiepomp voldoende voor een goed functionerende tuinvijver?
Nee! De enige circulatie van de vijver leidt niet tot een permanente tuinvijver. Het probleem is de accumulatie van sediment en enkele chemische verbindingen die niet worden omgezet of gewonnen. Vroeg of laat zullen problemen zoals slechte waterkwaliteit of zieke vissen voorkomen.
2. Waarom is een filtersysteem nodig in de tuinvijver?
Een goed vijverfilter bestaat altijd uit een mechanische en biologische filterfase. In de eerste fase worden zwevende stoffen en andere vaste stoffen mechanisch verwijderd. In het biologische filterstadium wordt het water vervolgens biologisch gezuiverd door de micro-organismen en de filterbacteriën bezinken daar. Het resultaat is een gezond en helder vijverwater. Houd er rekening mee dat een filter met slechts één van de twee filterniveaus op de lange termijn niet kan werken en dat problemen onvermijdelijk zijn. Het filtersysteem vormt het hart van uw vijversysteem. Doe geen concessies en vertrouw niet op geavanceerde technologieën. Alleen dan kun je lang van je vijver genieten.
3. Hoe kies ik het juiste filtersysteem?
Het kiezen van het juiste vijverfilter en toebehoren hangt van veel factoren af. Uw FIAP-dealer zal met u samenwerken om de optimale oplossing voor uw individuele behoeften te ontwikkelen. Daarnaast vindt u gedetailleerde informatie op onze website onder de watertuin-filtersystemen en vindt u een geschikt vijverfilter. Bepalend voor het kiezen van het juiste filter zijn bijvoorbeeld:
  • soorten vijvers zoals goudvisvijver, koivijver, zwemvijver, enz.
  • Opslag
  • Volume van de vijver
  • Structurele omstandigheden bij de vijver (vooral voor bestaande installaties)
  • Eigen initiatief voor filteronderhoud
4. Waar kan ik informatie vinden over de juiste componenten voor het filtersysteem, zoals de vijverpomp en het UV-apparaat?
U vindt bijvoorbeeld een overzicht van de overeenkomende componenten. in onze catalogus "The World of Water Gardens". De juiste dimensionering van de componenten vereist ook de overweging van bepaalde factoren, zoals. Vraag 3. Uw FIAP-partner helpt u graag bij het kiezen van de meest geschikte filtertechnologie.
5. Welke verbindingskabel beveelt FIAP aan?
FIAP-filters hebben afhankelijk van het type en de grootte verschillende verbindingsgroottes. Over het algemeen raden wij aan dat u de pijp of pijp ten minste in de betreffende aansluitingsgrootte houdt. Het gebruik van kleinere draadsecties resulteert niet alleen in lagere stroomsnelheden, maar ook in een verhoogd energieverbruik. De maximaal mogelijke filterprestaties zijn daarom niet uitgeput. Uw FIAP-partner helpt u graag bij het ontwerpen van de optimale verbindingskabel.
6. Waar moet in de afvalwaterverwerking rekening mee worden gehouden?
Als uw filtersysteem een ​​rioolafvoer heeft, moet deze een helling van 1,5 tot 2,5% hebben. Het einde moet altijd vrij zijn. Bovendien mag de verwijdering van vuil niet meer dan 3 tot 4 meter bedragen. Vuil water kan worden afgevoerd in het kanaal, een bloembed of een haag. Volg de instructies van de lokale gemeenschap.
7. Wat is het verschil tussen een gepompt filtersysteem en een zwaartekracht filtersysteem?
Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een gepompt filtersysteem rechtstreeks met een vijverpomp gevoed. De pomp bevindt zich ofwel direct in de vijver of een afzonderlijke pompkamer en bevordert het water van daaruit in het filter. Het filter staat boven het waterniveau. Een filtersysteem dat is geïnstalleerd als zwaartekrachtversie, bevindt zich in een filterkamer naast de vijver en is geïnstalleerd onder het waterniveau. De vijverpomp zit hier in een van de laatste filterkamers en transporteert het water direct terug in de vijver. Het resulterende hoogte- of drukverschil zorgt ervoor dat het water automatisch in het filter stroomt. Beide installatievarianten hebben bepaalde voor- en nadelen. Uw FIAP-partner helpt u graag bij het kiezen van het optimale filterconcept voor u.
8. Wat te doen als er kans op vorst is? Is het mogelijk om FIAP-filtersystemen in de winter te gebruiken?
Alle FIAP-filtersystemen zijn niet vorstbestendig. Neem de instructies in de betreffende bedieningsinstructies in acht. Een winterbedrijf is mogelijk met de juiste installatie en bepaalde voorzorgsmaatregelen. Graag stelt uw FIAP-partner u op de hoogte van dit onderwerp.
9. Waar moet u in de winter van pomp- en filtertechnologie op letten?
Gewoonlijk pompen en andere vorstgevoelige technologie moet worden uitgeschakeld wanneer vorst, gedemonteerd en opgeslagen vorst. In kleinere wateren is het belangrijk dat de warmere overlevingszone van de vis niet wordt gecirculeerd. In grotere wateren helpt een kleine wateruitwisseling in het kustgebied om bevriezing te voorkomen.
De pomp moet van binnen en van buiten grondig worden gereinigd en vorstvrij worden opgeslagen in een container gevuld met water in een geharde ruimte. Zeehonden blijven zo vochtig en vuil kan niet uitharden.
10. Wat moet er in het algemeen worden overwogen tijdens de inbedrijfstelling?
Alleen een goed ingeschoven filter heeft een goede biologische afbraakprestatie. Plaats vis pas in de tuinvijver zodra het filter is gestabiliseerd. Afhankelijk van de temperatuur kan het krimpen enkele weken duren. Om de inlooptijd te verkorten, raden we het gebruik van FIAP BACTOBOOSTER aan bij het opstarten en na elke reiniging.
11. Hoe en wanneer reinig je filtermedia het beste?
In het biologische filtergedeelte worden zogenoemde filtermedia gehuisvest, waarop zich de nuttige filterbacteriën verzamelen. Het filtermedium gebruikt kunnen zeer verschillend zijn, etc. Om schuimstoffen, natuurlijke gesteenten, kunststoflichaam overleven, moeten de bacteriën continu om een ​​stroom zuurstofrijk water. Zodra het filtermedium te vies wordt, is er onvoldoende stroming van de filterbacteriën. Tenminste nu is het tijd om het filter te reinigen. De levensduur van het filter (tijd tot de volgende reiniging) is afhankelijk van de hoeveelheid vuil en de filtergrootte. Om de schone filtermedia zo voorzichtig mogelijk en niet om de bacteriën te veel schaden, wordt aanbevolen dat het filter media in een emmer met vijverwater slechts grof te wassen of te drukken. Gebruik geen warm of koud water of hogedrukreinigers. De dunne, bruine coating op het filtermedium bestaat uit de bewoner filter bacteriën en niet te verwarren met vuil, een grove reiniging van het filtermedium is dus absoluut voldoende. Een zorgvuldige reiniging werkt zelfs averechts.
12. Waar kan ik een nieuwe handleiding krijgen, bijvoorbeeld na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen hier worden gedownload als PDF-bestand onder het vereiste product.

 

Vijver skimmer


1. Wat is een vijverafschuimer en waarvoor wordt hij gebruikt?
Als een vijverafschuimer wordt een apparaat of apparaat genoemd, dat continu wordt opgezogen en het wateroppervlak van de vijver wordt schoongemaakt. Op deze manier blijft het wateroppervlak schoon en kan incidenteel vuil niet eens naar de grond en sediment zinken. Zelfs stuifmeel en schuimbellen zijn geen probleem voor een vijverafschuimer, uw vijveroppervlak is altijd schoon, het vijverwater is minder belast en de verzorging van uw vijver is aanzienlijk verminderd.
2. Waarom zijn er verschillende soorten en typen vijverafschuimers?
Afhankelijk van de grootte van de vijver en de plaatselijke omstandigheden kan het nodig zijn om een ​​specifiek type vijverafschuimer te gebruiken. Om alle mogelijke klantvereisten te dekken, biedt FIAP een uitgebreid assortiment vijverafschuimers. Van de hobby tot het professionele gebied, van de kleine tuinvijver tot de zwemvijver met enkele honderdduizend liter, FIAP vijverafschuimers worden gebruikt. We helpen u graag bij het kiezen van de juiste vijverafschuimer.
3. Waarmee moet rekening worden gehouden bij de installatie van de vijverafschuimer?
Afhankelijk van het type vijverafschuimer, zijn er enkele dingen die u tijdens de installatie moet overwegen. De volgende tips zijn echter altijd van toepassing op alle vijverafschuimers:
  • Installeer de vijverafschuimer altijd in de richting van de wind. Dus de wind drijft vuil op het oppervlak al in de richting van de vijverafschuimer en versterkt daarmee automatisch het reinigende effect.
  • Pas het pompvermogen aan van de minimale of maximale stroomsnelheid voor de betreffende vijverafschuimer om een ​​optimale werking te garanderen.
  • Vijverskimmer met filtermand moet regelmatig worden leeggemaakt (afhankelijk van het opgehoopte vuil). Vijverafschuimers zonder filtermand vereisen meestal geen onderhoud (behalve visuele inspectie van de functie).
  • Permanent geïnstalleerde vijverafschuimers moeten in de winter helemaal leeg zijn om bevriezing te voorkomen (FIAP-sluiter voor vijverafschuimer).
  • Let op de stroming in de vijver. Moet b.v. de terugkeer naar de vijver waardoor een stroom ontstaat, die zich buiten het stroomgebied van de waterskimper bevindt, kan de functie ervan negatief beïnvloeden.
4. Hoeveel vijverafschuimers heb ik nodig voor mijn vijver?
Het aantal vijverafschuimers dat nodig is voor uw project hangt van verschillende factoren af. Speel naast het type vijverafschuimer u.a. Factoren zoals vuilheid, locatie en grootte van de vijver spelen een belangrijke rol. Uw dealer zal u graag adviseren over het ontwerp van de vereiste FIAP vijverafschuimertechnologie. Profiteer van onze handige dealerzoekfunctie, we ondersteunen u natuurlijk bij het vinden van een FIAP-partner.
5. De vijverafschuimer werkt niet zoals gewenst, wat kan de oorzaak zijn?
Controleer eerst of de vijverafschuimer correct is geïnstalleerd.Voor tips zie de vraag "Wat moet worden nageleefd bij het installeren van de vijverafschuimer" of in de gebruiksaanwijzing van de respectieve vijverafschuimer. Als de vijverafschuimer een zeef heeft, controleer deze dan op correcte plaatsing.
6. Is een vijverafschuimer gevaarlijk voor dieren?
Naast veiligheid voor mensen speelt dierenwelzijn een grote rol. In overeenstemming met de richtlijnen van de FLL zijn de bijbehorende FIAP-vijverafschuimers daarom ontworpen en ontworpen voor maximaal dierenwelzijn. Een geperforeerde nood overlaat en een nooduitgang, mogelijk te maken en het gemakkelijker maken voor reptielen en amfibieën die in de vijver verloren te komen op hun eigen uit de vijver skimmer. Ondanks deze veiligheidsmaatregelen is het natuurlijk voor de natuurbewuste vijverbezitter om af en toe in de vijverafschuimmand te kijken en of er dieren in zitten, om hen vroeg uit de vijverafschuimer te helpen.
7. Hoe lang moet de vijverafschuimer worden gebruikt?
In de regel vindt de vuiltoevoer van boven de klok rond plaats. Ongeacht of het stuifmeel, zaden, bladeren, enz. Is, wordt het vuil continu toegevoegd. Daarom is het aanbevolen om tijdens het vijverseizoen de vijverafschuimer 24 uur per dag, de klok rond, te bedienen. Om energie te besparen, is het natuurlijk mogelijk om de vijver Skimmer per timer alleen in fasen te gebruiken. Bij intermitterende werking moet echter worden verwacht dat een deel van het vuil van het oppervlak naar de bodem van de vijver zinkt en aldus het water vervuilt. Water troebelheid en verhoogde reinigingsinspanning kan het resultaat zijn.
8. Wat is het verschil tussen een "gepompte vijverafschuimer" en een "zwaartekrachtprincipe" van de vijverafschuimer?
In principe heeft elke vijverafschuimer een pomp nodig. Voor kleinere vijvers zijn er bijvoorbeeld de FIAP PondSkim Active, die al een geïntegreerde pomp heeft. Het verschil tussen een "gepompte" en een vijverafschuimer in het "zwaartekrachtprincipe" ligt in de positie van de pomp in het systeem. In de gepompte versie wordt de pomp ofwel direct in de waterskimmer geïnstalleerd (FIAP PondSkim Active) of zuigt hij er direct uit. Een vijverafschuimer in zwaartekrachtinstallatie is meestal direct verbonden met een filtersysteem. In dit geval zit de pomp vaak in de laatste filterkamer of in een afzonderlijke pompkamer. De premium modellen FIAP SpaltSkim Active bieden maximale flexibiliteit en kunnen zowel worden gepompt als worden bediend door de zwaartekracht.
9. Hoe de vijverafschuimer optimaal te bereiden voor de winter?
Als het mogelijk is, moet de vijverafschuimer uit de vijver worden verwijderd als er kans op vorst is. Permanent geïnstalleerde vijverafschuimers moeten volledig geleegd worden als er kans op vorst is. De FIAP-sluiter vergemakkelijkt de waterdichte afsluiting van de mond voor het afkoelen van de vijver voor de overeenkomstige modellen. Volledige lediging is dus eenvoudig mogelijk zonder het waterniveau in de vijver te hoeven verlagen. Als een pomp is geïntegreerd in de vijverafschuimer, gelden dezelfde zorginstructies als voor FIAP vijverpompen. Verdere instructies voor de voorbereiding van de winter zijn te vinden in de bedieningsinstructies van de respectieve vijverafschuimer. Vorstschade is uitgesloten van garantie en garantie.
10. Zijn er andere accessoires voor FIAP Skimmer?
Ja. De beste manier om de juiste accessoires bij uw FIAP-partner te krijgen. Vanwege de verschillende bouwmethoden en -ontwerpen zijn er geen accessoires voor elk type skimmer. Voor de FIAP SpaltSkim Active zijn bijvoorbeeld zowel een paneel voor winterversiering als een decoratieve bekleding beschikbaar voor nog elegantere looks.

 

Ventilatie


1. Bij welke temperaturen kunnen FIAP Air Active-pompen worden gebruikt?
De bedrijfstemperatuur van de FIAP Air Active pompen varieert van + 3 ° C tot + 40 ° C.
2. Kunnen FIAP Air Active-luchtpompen onder het waterniveau worden geïnstalleerd?
Ja. Wanneer de meegeleverde terugslagkleppen in de buis zijn geïntegreerd. Als de terugslagkleppen niet zijn gemonteerd, wordt er water teruggezogen in de pomp, zelfs als deze voor een korte tijd wordt uitgeschakeld. Dit leidt niet alleen tot de vernietiging van de pomp, maar in het ergste geval tot een lediging van het bekken.
3. Het Air Active-accessoire zorgt ervoor dat ongelijke lucht kan ontsnappen tijdens de eerste keer opstarten. Waarom is dat?
Laat de beluchters, beluchtingskogels of ventilatorplaten 10 minuten in het water voordat u ze in gebruik neemt, zodat de ventilatieopeningen kunnen worden bevochtigd of verzadigd met water. Schakel pas daarna de beluchterpomp in.
4. In welke waterdiepte is de luchtinlaat optimaal?
De optimale inbouwdiepte van de FIAP Air Active Belüftersteine, Belüfterkugeln en Belüfterplatten is 0,4 tot 1 meter, afhankelijk van het pomptype. Minimaal moeten de FIAP Air Active-luchtroosters 30 centimeter diep in de vijver of in de randzone van de vijver worden geïnstalleerd.
5. Stuurt sterke ventilatie CO² en verhoogt de PH-waarde?
Het bekende verschijnsel van aquaristiek komt ook in zeer geringe mate voor in de vijver. In tegenstelling tot tropische siervissen moet een pH van 7,0 tot 8,5 worden nagestreefd. Een lichte toename is dus wenselijk. Bij pH-waarden van 8,0 treedt subsaturatie op, waardoor het water zichzelf opnieuw verzamelt met het CO² in de lucht. De ventilatie is daarom onschadelijk.
6. Hoeveel luchtopeningen kunnen worden bediend met een FIAP Air Active-ventilatiepomp?
Het aantal Belüftersteine, Belüfterkugeln of Belüfterplatten doet er niet toe en kan naar wens naar boven worden aangepast, op voorwaarde dat de beluchter voldoende lucht bevordert.
7. Het beluchtenbeeld is ongelijkmatig en kan niet worden hersteld door het te reinigen. Wat is het probleem?
De Air Active-openingen zijn onderhevig aan natuurlijke slijtage. Afhankelijk van de zorg en de watertoestand kunnen de ventilatieopeningen vroeg of laat vervuild raken met vuildeeltjes. Als schoonmaken het uiterlijk van de bubbel niet verbetert, wordt vervanging van de verdamper aanbevolen.
8. Er komt nauwelijks lucht uit luchtroosters. Waarom is dat?
Controleer de inbouwdiepte van de luchtroosters en de knikvrije installatie van de luchtslangen. De inbouwdiepte moet optimaal zijn tussen 0,4 tot 1 meter. Als de inbouwdiepte en het luchtkanaal correct zijn, kan er een defect in de ontluchtings- of luchtpomp zijn.
9. Welke beluchtingspomp kan worden gebruikt voor FIAP-luchtroosters?
De beluchterpomp moet tussen 60 en 3.000 liter lucht per uur kunnen leveren. De druk mag niet hoger zijn dan 0,4 bar. De pomp moet ook een aansluiting van 4 tot 6 mm hebben of moet worden bediend met een FIAP Air Active-verdeler.
10. Waarom is beluchting in de vijver belangrijk?
De ventilatie zorgt aan de ene kant voor zuurstofinvoer en bevordert anderzijds de uitstoot van schadelijke gassen. Het gashuishouden van de vijver wordt dus in balans gehouden. Bovendien bevordert de ventilatie het mengen van het water en zorgt zo voor extra circulatie in de vijver. Merk echter op dat de door het filtercircuit gegenereerde stroom niet nadelig wordt beïnvloed door de ventilatie.
11. Waar krijg ik nieuwe handleidingen na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen als PDF-document worden gedownload onder het vereiste product.

 

Wateronderhoud


1. Hoe komt een algenplaag tot stand?
Allereerst moet worden verduidelijkt of men spreekt over het voorkomen van natuurlijke algen of een werkelijke algenpest. Veel vijverbezitters voelen zich al gestoord door het natuurlijke algengras of de biofilm op vijvermuren en stenen of op basis van enkele draadalgen en noemen deze algenpest. Men moet niet vergeten dat algen voorkomen in bijna elke natuurlijke watermassa. Echter, als er een extreme onbalans in de vijver is tussen algen en andere vijverplanten, evenals een aanzienlijk overschot aan voedingsstoffen, kan algenpest relatief snel optreden. Plage betekent in dit geval groen water met zichtbaarheid 0, evenals grote hoeveelheden smerende of filamenteuze algen. Algenplagen zijn bijgevolg het gevolg van een biologische onbalans in de vijver of van een teveel aan voedingsstoffen.
2. Hoe kan men zich beschermen tegen of vechten tegen een verhoogde algenplaag?
Sterke algen kunnen vele oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een te hoge voedingsstoftoevoer als gevolg van overtoevoer of dode plantendelen. Andere oorzaken zijn ongunstige waterwaarden, een ongunstige vijverlocatie (te veel zon) of een overaanbod aan vis. Neem eenvoudig contact op met een plaatselijke FIAP-dealer. Hij zal u graag een geschikt FIAP-filtersysteem aanbevelen of u adviseren over het gebruik van het juiste waterverzorgingsproduct FIAP premiumcare.
3. Zijn FIAP-waterverzorgingsproducten schadelijk voor dieren, planten of steen?
FIAP-waterzuivering is in principe zo ontworpen dat ze goed wordt getolereerd door de dieren in de vijver, de planten en de materialen. Neem de bijbehorende gebruiksaanwijzingen en gebruiksaanwijzingen voor de afzonderlijke producten in acht. Uw FIAP-dealer geeft u graag advies.
4. FIAP-waterzuivering is in principe zo ontworpen dat ze goed wordt getolereerd door de dieren in de vijver, de planten en de materialen. Neem de bijbehorende gebruiksaanwijzingen en gebruiksaanwijzingen voor de afzonderlijke producten in acht. Uw FIAP-dealer geeft u graag advies.
De meest natuurlijke remedie is de vijverplantage. Opgemerkt moet echter worden dat als een globale richtlijn 1/3 van de totale oppervlakte van de vijver moet worden geplant om redelijkerwijs te kunnen concurreren met de algen. Kunstmatig aangelegde tuinvijvers worden echter snel uit balans, niet in de laatste plaats vanwege de hoge bezettingsdichtheid van vissen en het geïntroduceerde visvoer, dat het water zwaar vervoedert met voedingsstoffen. Het gebruik van planten als het enige middel tegen verhoogde algenplaag is daarom meestal niet erg bevredigend. Dit betekent echter niet dat planten geen zinvolle ondersteuning bieden voor de vermindering van de algenproductie.
5. Wat wordt bedoeld met de zogenaamde "Neuteichsyndroom"?
Veel vijverbezitters zijn verrast na de nieuwe vijverconstructie en de inbedrijfstelling. De reden hiervoor is een onverklaarbare troebelheid van het water, dit kan variëren van melkachtig wit tot groen en is gerelateerd aan verschillende factoren. De belangrijkste reden hiervoor is de nog niet gestarte of gevestigde vijverbiologie. Zodra echter zowel de biofilm als de filterbacteriën op de oppervlakken zijn gevormd, stabiliseren de waterwaarden en wordt de optische waterkwaliteit merkbaar beter. Dit proces kan enkele weken duren, het is hier belangrijk om kalm te blijven en de vijver de vereiste inloopperiode te geven. Voer de vis pas in zodra de vijver is gestabiliseerd. Met geschikte FIAP-waterverzorgingsproducten kan de inloopperiode en de vorming van het biologisch evenwicht aanzienlijk worden versneld.
6. Hoe wordt de filterstarter FIAP premiumcare BACTOBOOSTER geïntroduceerd?
U kunt FIAP premiumcare BACTOBOOSTER direct op het filtermedium in het filter plaatsen of van tevoren met vijverwater mengen en de emulsie vervolgens op het filtermedium aanbrengen. Zorg ervoor dat de UV-voorzuiverer direct uitblijft na toevoeging van de bacteriën gedurende minimaal 24 uur.
7. Hoeveel FIAP premiumcare BACTOBOOSTER is er nodig?
We bevelen de toevoeging aan van 50 ml FIAP premiumcare BACTOBOOSTER per 1000 liter vijvervolume. Het product kan niet worden overdosis! Een hogere dosering leidt tot een snellere inbreektijd van het filter. Regelmatige toevoeging van FIAP premiumcare BACTOBOOSTER biedt de beste voorwaarden voor optimale filterbiologie.
8. Moet FIAP premiumcare BACTOBOOSTER elk jaar opnieuw worden gebruikt?
Het aantal en de activiteit van bacteriën in de vijver of filter is onderhevig aan natuurlijke schommelingen. Dus de activiteit tijdens de koude maanden in vergelijking met de activiteit in de zomer, aanzienlijk beperkt. Om het biologische evenwicht in het voorjaar sneller te maken, raden we de jaarlijkse toevoeging aan van FIAP premiumcare BACTOBOOSTER, vooral in de lente, zodra het water begint te verwarmen. De toevoeging van filterbacteriën vanaf een watertemperatuur van ongeveer 10 graden versnelt de inloopperiode enorm en zorgt daarmee voor een gezond vijvertlimaat.
9. Kunt u afgezien van een filtersysteem met FIAP premiumcare waterverzorgingsproducten?
Nee! Een mechanische of biologische waterbehandeling kan in de meeste vijvers alleen worden uitgevoerd door middel van een ontworpen op het vijverfiltersysteem. Het gebruik van FIAP premiumcare waterverzorgingsproducten ondersteunt het filtersysteem of de vijver in zijn zelfreinigende functie en vereenvoudigt zo het noodzakelijke zorgwerk. Bovendien geeft de FIAP-waterbehandeling uw vijver de perfecte afwerking, geniet u van kristalhelder, zoet water met een helder zicht tot aan de bodem.
10. Hoe kan ik de waterkwaliteit thuis testen?
FIAP biedt de juiste producten voor uw testdoel. Naast elektronische meetinstrumenten voor de belangrijkste waterparameters, biedt FIAP ook stang- en valtests voor snelle, ongecompliceerde bepaling van de meest voorkomende waterwaarden. Eenvoudig te begrijpen instructies en korte uitleg van de waterparameters zijn te vinden in de gebruiksaanwijzing van de producten.
11. Waar krijg ik nieuwe handleidingen na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen als PDF-document worden gedownload onder het vereiste product.

 

Vijverreiniging


1. Waarom moeten tuinvijvers onderhouden en schoongemaakt worden?
Ten eerste vervuilde vijvers zijn zeer lelijk aan de andere vijvers slib in de lange termijn, als ze niet worden gehandhaafd. Het resulterende vuil afgezet op de bodem van de vijver en septische processen kunnen optreden die nadelig de optische en chemische waterkwaliteit. Groen water en een algenplaag zijn vaak de gevolgen. In het ergste geval kan de vijver zelfs omvallen, waardoor het voortbestaan ​​van de vijver bewoners onmogelijk.
2. Welk vuil valt er in de tuinvijver?
Afhankelijk op wat voor soort vijver is en ziet eruit als de vijver milieu, vallen verschillende soorten en hoeveelheden vuil. Om loofbomen in de vijver ligt in de buurt van een niet onbelangrijke vuil belasting. Vooral in de herfst en winter kan leiden tot problemen bij aangetekend en dan niet verre gebladerte veroorzaken. Een andere cruciale factor is het type vijver en de kous. In een zwemvijver valt aanzienlijk minder vuil op, bijvoorbeeld, dan in een sterk veld Koi. Zelfs de komst van pollen en grassen leads relatief snel tot een onrein uiterlijk en een overmaat aan voedingsstoffen. Voor deze punten is het absoluut aan te raden om de vijver te reinigen op een regelmatige basis en passende maatregelen te nemen om het vuil niet kan ophopen in alleen in de vijver te waarborgen.
3. Wanneer maak je de vijver het beste schoon?
Een basis vijver schoonmaken wordt aanbevolen in elk geval vóór de start, tijdens de vijver seizoen en net voor het einde van de vijver seizoen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat er geen grote hoeveelheden vuil ophopen op de vijver verdieping en kan een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het water. Optimaal, de vijver is echter gehandhaafd op regelmatige tijdstippen en gereinigd, met voortdurende zorg, de schoonmaak werk wordt meestal gedaan in een paar minuten.
4. Welke werken zijn betrokken bij vijverreiniging?
De vijver is opgedeeld in verschillende zones, waarvoor gepaste zorg nodig is. Bijvoorbeeld Bladeren op het oppervlak worden gemakkelijk opgevist met het juiste FIAP schepnet. Het slib hoopt zich op in het grensgebied en de bodem van de vijver kan gemakkelijk worden verwijderd met een FIAP zuigmond. De FIAP PondBrush Active vijverborstel is ideaal voor het reinigen van steen en folie. Ongeacht welk deel van de vijverreiniging, FIAP biedt u de perfecte reinigingsaccessoires.
5. Welke maatregelen verminderen de hoeveelheid vuil?
Het eerste wat hier vermeld moet worden is de vijverlocatie of vijveromgeving. Op voorwaarde dat de keuze wordt gemaakt, is een beschutte plaats met zo weinig mogelijk blad-dragende vegetatie in de vijver in de buurt, zeer aan te bevelen. De hoeveelheid vuil en de onderhoudskosten die verband houden met een aanzienlijke vermindering van reeds door de juiste keuze van de locatie. Technische maatregelen zoals een geïntegreerde vijver skimmer zorg (voor meer informatie, zie FAQ vijver skimmer) niet biedt alleen een steeds schoon wateroppervlak, maar ook betrouwbaar te voorkomen dat het vuil ooit de bodem van de vijver standaarduitrusting van een schone, goed functionerende vijver bereikt en zijn. Er moet echter bladverliezende bomen zijn in de vijver in de buurt, dus biedt een FIAP vijver net, vooral in de herfst, effectieve bescherming tegen incident bladeren.
6. Is vijverreiniging met waterverzorgingsproducten nuttig?
De mechanische of manuele vijverreiniging is een vereiste voor een goed onderhouden, biologisch functionerende vijver. Om optimaal te profiteren van de optische en biologische waterkwaliteit van uw vijver, biedt FIAP-waterverzorging de juiste producten. Zeer effectief middel van het verminderen en voorkomen zwevende en draadalgen, om sediment te verminderen en de biologische zelfreinigende vermogen van uw vijver te bevorderen, completeren het assortiment. Geef uw vijver de perfecte afwerking met de FIAP-waterbehandeling.
7. Mijn vijver werd jarenlang niet onderhouden, wat is de beste manier om verder te gaan?
Veel vijvers zijn verkeerd gepland of gebouwd en zijn daarom arbeidsintensief om te onderhouden. Niet zelden leidt dit ertoe dat de vijvers op een gegeven moment geen zorg meer krijgen en in de loop van de jaren simpelweg dichtslibben. Sommige vijverbezitters willen echter een schone, werkende vijverrug. In de meeste gevallen is dit aan te bevelen een complete herstart, betekent dit dat de vijver moet volledig worden geleegd en vervolgens moet beslissen of en op welke wijze technische wijzigingen aan de vijver moet worden gedaan om het onderhoud inspanning in de toekomst eerste verminderen. Het is het beste om contact op te nemen met een tuin- en landschapsbedrijf bij u in de buurt, wij helpen u graag bij het vinden van een competente contactpersoon.
8. Wat is een afvoer van de vloer en wat betekent zwaartekrachtsysteem?
Steeds meer vijverbezitters beslissen in het nieuwe gebouw voor een vijver met afvoer van de vloer en zwaartekrachtsysteem. Dit betekent dat het filtersysteem niet, zoals gebruikelijk, opgericht boven het waterniveau buiten de vijver (pompcirculatie), maar in een afzonderlijke filterkamer naast de vijver, onder de waterspiegel. De voordelen liggen hier voor de hand, het filter wordt via een of meerdere vloerafvoeren aangevoerd. Het vuil wordt direct vanaf het laagste punt in de vijver aangezogen en effectief naar het filter getransporteerd. In het filter zelf energiebesparing pompen worden gebruikt als het water in hoogte te verpompen en nauwelijks zelfs onder het wateroppervlak worden toegeschreven. Lagere energiekosten, onzichtbare filtertechnologie, optimale vuilafvoer en dus minder onderhoud, al deze punten spreken duidelijk voor een filtersysteem in zwaartekrachtontwerp.
9. Welk water is geschikt voor reiniging?
Bij vijverreinigingswerken wordt meestal een bepaalde hoeveelheid zoet water aan de vijver toegevoegd. Het is soms belangrijk om te letten op welk water wordt gebruikt. Aldus kan putwater, maar ook het leidingwater van de lokale waterleverancier, al zijn voorgeladen met voedingsstoffen (bijvoorbeeld nitraat). Verhoogde algengroei kan het gevolg zijn, daarom is het over het algemeen raadzaam om de waterwaarden van het aangevoerde verse water te kennen. Om zeker te zijn, kunnen de gemeenschappelijke waterparameters snel en eenvoudig worden bepaald met de juiste FIAP-watertesten.
10. Een gazon van algen vormt zich op de vijvermuren, is dit gevaarlijk?
Nee, integendeel, algen matten of biofilms op vijver muren en oppervlakken genoemd, een verscheidenheid aan nuttige micro-organismen zich aan die het stabiliseren van de kwaliteit van het water. Vaak kunnen vissen en andere vijverbewoners worden gezien terwijl ze in het algengazon zoeken naar voedsel. Als de vloer geen esthetisch probleem is voor de vijverbezitter, is dit nuttig en maakt het deel uit van een functionerend vijversysteem.
11. Waar krijg ik nieuwe handleidingen na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen als PDF-document worden gedownload onder het vereiste product.

 

Lichttechniek


1. Welke voordelen biedt lichttechnologie in en rond de vijver?
Naast het praktische gebruik, de verlichting van bepaalde delen van de tuin, de esthetische voordelen voor de meeste tuin of vijver eigenaars het belangrijkste aspect is. Of discreet licht accent, door een spotlight, of grootschalige verlichting ingesteld, FIAP lichttechniek biedt de juiste producten voor Uw verlichtingstoepassing.
2. Hoe flexibel is FIAP-verlichtingstechnologie?
Bij de ontwikkeling van onze producten op het gebied van verlichtingstechnologie was flexibiliteit erg populair. Dus het is b.v. mogelijk om verschillende radiatoren (zelfs verschillende typen) te laten werken met slechts één centrale, voldoende sterke transformator. Zelfs de kabels kunnen bij uitbreiding op de gewenste lengte worden gebracht. Draadloze contactdoos en schemerschakelaars maken het bereik compleet, zodat geen wensen onvervuld blijven. Of het nu boven of onder water is (let op de mate van bescherming!), FIAP Lichttechnik omvat producten van topkwaliteit in perfecte afwerking. Laat je fantasie de vrije loop en maak samen met FIAP je persoonlijke verlichtingsopstelling.
3. Zijn de transformatoren waterdicht?
Alleen producten met beschermingsklasse IP 68 kunnen permanent worden ondergedompeld. Lees altijd de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door of controleer de beschermingsklasse op het product zelf. Transformator en schijnwerper, u zult de beschermingsklassen afzonderlijk vinden op elk onderdeel van de set en laat zien welke onderdelen kunnen worden gedompeld en welke niet.
4. Hoe best FIAP-verlichtingstechnologie te monteren?
FIAP-verlichtingstechnologie is flexibel om te installeren. Zo kunnen sommige spots perfect aan de gewenste locatie worden bevestigd door middel van een grondpen of muurbevestiging. De optimale samenstelling moet echter voor elke toepassing afzonderlijk worden overwogen en geselecteerd. In principe is FIAP-verlichtingstechnologie echter zo ontwikkeld en ontworpen dat een zo breed mogelijk toepassingsbereik mogelijk is.
5. Hoe helder zijn de producten van FIAP lichttechniek?
De lichtsterkte van de schijnwerpers of armaturen is anders. Sommige verlichtingsapplicaties vereisen dus een aangename, stille verlichting. Daarentegen vereisen situaties zoals het verlichten van grote voorwerpen zoals bomen enz. Een zeer krachtige armatuur. Ook dit kan perfect worden gerealiseerd met FIAP-verlichtingstechnologie. We helpen u graag met het vinden van het juiste FIAP-product voor uw verlichtingstoepassing.
6. Hoe duur is de werking van de verlichtingstechniek?
Dankzij de ultramoderne led-technologie zijn de bedrijfs- en elektriciteitskosten tot een minimum beperkt. De spaarzame bollen verbruiken in vergelijking met conventionele lampen een fractie van de elektriciteit en zijn daarom bijzonder goedkoop in gebruik.
7. Is het gebruik van lichttechnologie in de tuinvijver gevaarlijk?
De uitgangsspanning van de transformatoren is 12V. Een gebruik van verlichtingstechnologie in de tuin of zwemvijver is daarom niet problematisch. Neem in ieder geval de veiligheidsinstructies en de gebruiksvoorwaarden van het betreffende product in acht.
8. Zijn er verschillende kleuren voor de individuele armaturen?
Sommige armaturen van FIAP-verlichtingstechnologie zijn b.v. geleverd met verschillende kleurbijlagen. Anderen zijn eenvoudig aan te passen met de afstandsbediening, zodat de verlichting perfect kan worden aangepast aan de gewenste stemming. We informeren u graag of het gewenste product een kleurwisselfunctie heeft.
9. Worden armaturen van FIAP-lichttechniek op een timer gebruikt?
De bediening op een timer is eenvoudig mogelijk. Sommige armaturen uit de FIAP-lichttechniekserie hebben zelfs een geheugenfunctie. Dit betekent dat de door de afstandsbediening ingestelde kleur geactiveerd blijft, zelfs nadat de stroom is uitgeschakeld (bijvoorbeeld door de timer). U kunt er dus zeker van zijn dat uw tuin altijd in de gewenste kleur schijnt. U bent welkom om contact met ons op te nemen voor meer informatie.
10. Kan ik de lichten installeren en verhullen?
Als het verzonken is, is installatie eenvoudig mogelijk. Hoewel de LED-lampen een aanzienlijk lagere warmteontwikkeling vormen, raden wij in geen geval aan de lampen te verbergen of te installeren, tenzij dit uitdrukkelijk is toegestaan ​​in de bedieningsinstructies.
11. Waar krijg ik nieuwe handleidingen na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen als PDF-document worden gedownload onder het vereiste product.

 

Vijveraanleg


1. Waar kan ik informatie krijgen over vijverplanning en vijveraanleg?
Hier in het gebied vijverconstructie van de FAQ's, evenals op onze website en in de catalogus vindt u nuttige informatie over vijverconstructie. Ook onthult onze vijver mascotte Pondolino® enkele tips over dit onderwerp. Vanzelfsprekend is uw FIAP-partner, of het nu gaat om gespecialiseerde handel of tuin- en landschapsarchitectuur, om u te helpen en te adviseren. We helpen u graag bij het vinden van een geschikte contactpersoon.
2. Wat heb ik nodig voor de vijver?
Nuttige tips en suggesties over de tuinvijver zijn te vinden in onze catalogus "The World of Water Gardens" of hier op onze website. Uiteraard is onze vijvermascotte Pondolino® met tips en trucs er voor jou. De basisuitrusting van elke vijver onder de afdichting (bijvoorbeeld PVC FIAP Active film), een geschikt filtersysteem, alsmede vijvertechniek zoals filterpapier en beluchtingspompen. Uw FIAP-partner adviseert u graag over de juiste technologie voor uw geplande project.
3. Hoe de vijverinhoud te berekenen, b.v. voor het ontwerp van de filtertechnologie?
Allereerst moet het volume globaal worden bepaald. Hier gebruikt u eenvoudig de formule L x B X H (lengte maal breedte maal hoogte). Afhankelijk van het aandeel van ondiep waterzones, trek je dan ongeveer een derde tot de helft. Dientengevolge, krijg je een alledaagse waarde voor z. B. om de benodigde pomp of het optimale filter te selecteren. Als u twijfelt, moet het vijvervolume eerder een beetje groter worden verondersteld dan dit misschien is. Filtertechnologie met restcapaciteit heeft de voorkeur boven kleine technologie. In ieder geval wordt het gebruik van een watermeter aanbevolen vóór de eerste vulling. Op deze manier kunt u nauwkeurig het vijvervolume bepalen dat volgt op de liter, die in de loop van sommige voordelen. Waterverzorgingsproducten en medicijnen kunnen nauwkeurig gedoseerd worden en ontwikkelen zo het gewenste effect.
4. Welke factoren moeten worden overwogen bij het kiezen van de vijveromgeving?
De keuze van de locatie moet worden bepaald, zodat de vijver niet de hele dag de brandende zon (in de zomer bevordert overmatige algengroei) wordt blootgesteld. Perfect geschikt is een halfschaduw en semi-zonnige locatie van de vijver. Merk op dat vegetatie in de buurt van de vijver een aanzienlijke invloed kan hebben op het binnendringen van specie. Aldus zijn planten die slechts in de herfst worden teruggesneden veel gemakkelijker te verzorgen dan planten die b.v. gooi de bladeren af ​​die in de vijver vallen. Voor viskousen moet de waterdiepte minstens 80 cm zijn (ten minste 120 cm voor koikarpers). Bij het beschouwen van de verhouding van wateroppervlak tot diepte, moet een hellingshoek van ongeveer 30 graden in acht worden genomen. Leg de dijk op een terrasvormige manier en let op de staanplaatsen voor plantenmanden. een aantal andere kwesties, zoals lawaai, in de buurt van de woonkamer naar de perfecte keuze van de locatie, enz. te stromen met een, voor een holistische advies is als je FIAP partner voor u.
5. Welke pomp past bij welke vijver?
Het kiezen van de juiste pomp en accessoires hangt van veel factoren af. Uw FIAP-partner werkt met u samen om de optimale oplossing voor uw individuele vereisten te ontwikkelen. Daarnaast kunt u zich op onze website informeren. Bij het kiezen van de juiste pomp niet alleen de grootte van de vijver relevant is, de volgende factor noodzakelijkerwijs moet rekening worden gehouden met: wat moet worden toegepast bij de pomp?

  • stroom
  • Filter System
  • Water Game
  • circulatie
De selectie van de juiste pomp is cruciaal voor een optimale vijverfunctie. Als u geld op de verkeerde plaats spaart, loopt u het risico dat u altijd problemen heeft met de vijver. Deze problemen komen tot uiting in slechte kwaliteit van het water, hoge zorg en zieke vissen.
6. Welke slangdiameter en welke slanglengte zijn optimaal?
Dat kan niet forfaitair worden beantwoord. Afhankelijk van de toepassing kunnen verschillende slangdiameters vereist zijn. In het algemeen kan dus worden gesteld dat grote diameters ook de promotie van grote hoeveelheden water met minder wrijvingsverlies mogelijk maken. slangetjes diameters zijn daarom geschikt voor kleine waterspuiten, langere afstanden in filterketens of grote stromen slangdiameter van 40 mm of meer aanbevolen. Uw FIAP-partner helpt u graag bij het kiezen van de juiste slangdiameter. Er is in principe geen directe limiet aan de slanglengte. Het wrijvingsverlies is gerelateerd aan de slanglengte. Naarmate de slanglengte toeneemt, moet de slangdiameter ook worden verhoogd en de pompprestaties worden aangepast.
7. Welke slangen worden aanbevolen?
Onze vijvermascotte Pondolino® beveelt plastic spiraalvormige slangen aan. De premium kwaliteit van FIAP SpiralTube Active staat voor maximale robuustheid en lange levensduur. De kwaliteitverschillen tussen fabrikanten, met name in de veldslangslangen, zijn soms serieus! Maak geen compromissen en vertrouw op kwaliteit in zo'n belangrijk onderdeel!
8. Hoe hoog mag een fontein zijn?
Een fontein mag niet hoger zijn dan de straal van de vijver. Dit zorgt ervoor dat het verlies van water, zelfs in winderige omstandigheden, beperkt is.
9. Hoeveel water verdampt per dag in een vijver?
Helaas kan er geen duidelijke informatie worden gegeven. Verdamping hangt van veel factoren af. De positie van de vijver, de werking van de zon en de wind hebben dus een grote invloed op de verdamping. En een stroom en vooral een fontein bevordert bovendien de verdamping van water.
10. Helaas is mijn vraag over vijverconstructie niet beantwoord, waar kan ik hulp vinden?
Afhankelijk van het gewenste type vijver, is de betreffende vijverconstructie uitermate uitgebreid. Te beginnen met de planning, de beschikbare materialen, de implementatie van een verscheidenheid aan vragen, die helaas niet allemaal afzonderlijk kunnen worden behandeld. Niet een paar vijverbezitters moesten hun vijver 2 - 3x herbouwen om het gewenste resultaat redelijk te behalen en daardoor onnodig veel tijd en geld geïnvesteerd hebben. Te veel initiatief, besparen op het verkeerde eind en slechte planning zijn vaak de redenen hiervoor. Onze aanbeveling voor u: u moet vanaf het begin vertrouwen op competentie van experts en samen met uw FIAP-partner het perfecte vijverconcept uitwerken. Hij zal u graag vertellen welk werk u zelf kunt doen om de kosten laag te houden. De initiële investering is hoger in dit geval, de vervolgkosten worden aanzienlijk verlaagd en u krijgt de, zelfs op de lange termijn werkende vijver die u ook wenst!
11. Waar krijg ik nieuwe handleidingen na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen als PDF-document worden gedownload onder het vereiste product.

 

Vijverdecoratie


1. Waar heb je vijverdecoratie voor nodig?
De ontwerpmogelijkheden in en rond de vijver zijn net zo gevarieerd als de ideeën van de vijverbezitters. Vijvers met een uitgesproken decoratie stralen dus hun eigen charme uit. De smaken zijn totaal verschillend, daarom biedt FIAP in de vijverdecoratie een liefdevol ontworpen, zorgvuldig afgestemd productassortiment, dat niets te wensen overlaat. Ontwerp uw vijver naar uw wens met FIAP vijverdecoratie.
2. Welke producten zijn beschikbaar op het gebied van vijverdecoratie?
Aantrekkelijk ontwerp, zorgvuldig op elkaar afgestemde producten - dit is het motto van FIAP in vijverdecoratie. Op het gebied van vijverdecoratie bijvoorbeeld, zijn er producten te ontdekken die imitaties zijn van planten of dieren, maar er zijn nog meer ongewone dingen beschikbaar. Het is het beste om direct door de vijverdecoratie te bladeren en het perfecte idee voor uw vijverparadijs te vinden.
3. Hoe groot is het assortiment in vijverdecoratie?
Het thema vijverdecoratie wordt voor veel vijverbezitters steeds belangrijker. Het assortiment decoratieve artikelen is erg verwarrend geworden. FIAP vertrouwt daarom duidelijk op klasse in plaats van op massa in dit gebied. We presenteren u als klantgericht ontworpen, zorgvuldig op elkaar afgestemde producten die niets te wensen overlaten.
4. Is vijverdecoratie weerbestendig?
Bij de ontwikkeling van onze decoratieve producten werd de nadruk gelegd op de hoogst mogelijke robuustheid en weersbestendigheid. De kunststoffen worden niettemin aan de hoogste eisen blootgesteld. Deze moeten bestand zijn tegen hoge temperatuurschommelingen, hoge zonne- of UV-straling. Afhankelijk van de plaats van gebruik en de duur, kan het daarom in individuele gevallen zijn om te dragen als vage kleuren of materiële schade. In ieder geval raden we aan om de producten te beschermen tegen extreme weersomstandigheden zoals hoge hitte en vorst, dit verlengt de duurzaamheid enorm.
5. Wanneer zijn er nieuwe vijverversieringen?
Bij FIAP proberen we altijd de huidige wensen en trends te herkennen en deze in ons assortiment op te nemen. U als klant profiteert van moderne, aantrekkelijke producten, die trendy zijn. Een constante uitbreiding of aanpassing van ons assortiment is een vanzelfsprekendheid voor ons en een deel van onze diensten voor u. Kijk uit naar nieuwe producten samen met ons.
6. Is vijverdecoratie schadelijk voor dieren of planten?
Nee. De FIAP vijverversieringsartikelen kunnen veilig in elke vijver worden gebruikt, of het nu gaat om een ​​natuurlijke tuinvijver, een visvijver of een zwemvijver.
7. Is FIAP vijverdecoratie ook elders bruikbaar?
Natuurlijk hebben uw ideeën geen grenzen wat betreft de mogelijkheden voor het gebruik van FIAP vijverdecoratie. Zelfs binnenshuis, bijvoorbeeld in sierbekkens of iets dergelijks, komt FIAP vijverdecoratie echt tot zijn recht. Verfraai uw zwembad met FIAP vijverdecoratie, binnen of buiten.
8. Hoe viltdecoratie onopvallend te herstellen?
De bevestiging, maar vooral de onopvallende bevestiging, is een probleem voor veel vijverbezitters, maar dit kan relatief gemakkelijk worden opgelost, dus bijvoorbeeld vislijn biedt een prachtige bevestiging van de vijver zo goed als onzichtbaar. Als een weging zijn kleine steentjes en metalen elementen. Zorg er bij het gebruik van metalen onderdelen voor dat het roestvrij staal is dat niet roesten in het water.
9. Hoe krijg ik de vijverdecoratie het gemakkelijkst uit de vijver?
 Als het drijvende, niet-versterkte producten zijn, kunnen ze eenvoudig met een visnet uit de vijver worden gevist. FIAP DipNet Active is ideaal voor dit doel. Als het om zwaardere decoratieartikelen gaat, raden we aan om deze in principe met de hand uit de vijver te tillen.
10. Moet vijverdecoratie ook aan de kust worden bevestigd?
We raden u aan om zware decoratieve voorwerpen (zoals stenen) zoveel mogelijk in de directe omgeving van het meer te plaatsen. Op deze manier is verzekerd dat gevallen of gevallen vijvers in de objecten voor vijverdecoratie de vijverfolie niet beschadigen.
11. Waar krijg ik nieuwe handleidingen na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen als PDF-document worden gedownload onder het vereiste product.

 

Tuindecoratie


1. Waar heb je tuindecoratie voor nodig?
De ontwerpmogelijkheden van de tuin zijn net zo veelzijdig als de ideeën van de tuinbezitters. Zoveel een tuin straalt alleen zijn charme uit met de juiste versiering. De smaken zijn totaal verschillend, dus FIAP biedt op het gebied van tuindecoratie, een liefdevol ontworpen, zorgvuldig gecoördineerd, waaier van producten, die laat geen wens onvervuld. Ontwerp uw tuin naar wens met tuindecoratie FIAP.
2. Wat onderscheidt tuindecoratie van vijverdecoratie?
Zoals de naam al doet vermoeden, is dit het aanbod op het gebied van tuindecoratie voor producten die voornamelijk bestemd zijn voor gebruik in de droge of in de tuin. Maar als het gaat om decoratie en creativiteit, hebben uw ideeën geen grenzen. Dus kan zeker de ene of zoek ander product dat gebruikt kan worden zowel in de vijver en in de tuin of zelfs binnenshuis.
3. Welke producten zijn beschikbaar op het gebied van tuindecoratie?
Van puur designgerichte, esthetische producten tot functionele producten, niets is te wensen over. Zelfs met de laatste is altijd de nadruk gelegd op een aantrekkelijk ontwerp. Een specifiek schema niet bestaat, maar een all-producten met elkaar gemeen hebben, evalueren uw tuin paradijs op en geven deze een speciale vermelding. Blader door de tuindecoratie van FIAP en ontdek compleet nieuwe ontwerpmogelijkheden voor uw rustplaats.
4. Hoe groot is het tuindecorproductassortiment?
Tuindecoratie wordt voor veel tuiniers steeds belangrijker. Het assortiment decoratieve artikelen is erg verwarrend geworden. FIAP vertrouwt daarom duidelijk op klasse in plaats van op massa in dit gebied. We presenteren u als klantgericht ontworpen, zorgvuldig op elkaar afgestemde producten die niets te wensen overlaten.
5. Zijn transformatoren van FIAP tuindecoratie waterdicht?
Nee. Als een product wordt geleverd met een transformator, is het over het algemeen spatbestendig (IP44). Raadpleeg voor meer informatie de bijbehorende bedieningsinstructies en de veiligheidsinstructies op het product zelf. Beveel je FIAP-partner graag in alle technische zaken.
6. Geldt de garantie ook voor led-lampen?
LED-lampen zijn slijtende onderdelen die niet onder de garantie vallen. Ze hebben echter een zeer lang leven en zijn zeer zeldzaam.
7. Waar moet je rekening mee houden bij wind?
Dit zijn producten die in de tuin worden geplaatst, zorg ervoor dat ze goed beveiligd en zullen niet worden omgestoten of weggeblazen door de wind geblazen. Als het gaat om producten met water, moet ook de wind worden overwogen. Het verkregen waterbeeld wordt beïnvloed door wind en kan leiden tot afleiding van de waterstraal. Daarom raden we aan om hiervoor beschermde gebieden te kiezen!
8. Wanneer zijn er nieuwe tuindecoratie-items?
Bij FIAP proberen we altijd de huidige wensen en trends te herkennen en deze in ons assortiment op te nemen. U als klant profiteert van moderne, aantrekkelijke producten, die trendy zijn. Een constante uitbreiding of aanpassing van ons assortiment is een vanzelfsprekendheid voor ons en een deel van onze diensten voor u. Kijk uit naar nieuwe producten samen met ons.
9. Wat te doen als er kans op vorst is? Zijn er mogelijkheden om deze producten toch in de winter buiten te houden?
De producten zijn niet vorstbestendig. Houd rekening met de bijbehorende bedieningsinstructies en de onderhoudsinstructies van het betreffende product. De naderende winter is de perfecte gelegenheid om de producten te reinigen, indien nodig, om slijtagedelen te vervangen en vervolgens zorgvuldig op te bergen.
10. Zijn er video's van de producten uit de tuindecoratie van FIAP?
We nodigen je uit om lid te worden van ons YouTube-kanaal. Bezoek ons ​​op youtube.com/user/FIAPGmbH en blader door de video's. Hier vindt u handleidingen en gebruiksinstructies, evenals demonstratievideo's.
11. Waar krijg ik nieuwe handleidingen na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen als PDF-document worden gedownload onder het vereiste product.

 

Voeding


1. Moet je het hele jaar vis voeren?
Vissen zijn koudbloedige dieren, d. h. bij dalende watertemperaturen vertraagt ​​het metabolisme en neemt de voederbehoefte af. Dit is het geval bij watertemperaturen boven + 12 ° C en lager.
2. Kan visvoer het water vertroebelen?
Ja, veel verschillende soorten vertroebelen het vijverwater. Hoogwaardige voedingsmiddelen zoals het FIAP premium actieve voedingsbereik verdampen het water echter niet. Natuurlijk is het altijd van cruciaal belang dat alleen zoveel voedsel wordt gevoerd als dat door de vis kan worden geconsumeerd. Het overtollige voedsel wordt extra voedingsstoffen van algen.
3. Hoe vaak en hoeveel voer ik?
Voer spaarzaam! De vele vissen in de dagelijkse voeding zijn altijd een leuk spektakel. Zelfs als het moeilijk is, voer dan spaarzaam en slechts zoveel als de vis in een paar minuten kan opnemen. Deze porties zijn beter verteerbaar voor uw vissen en u voorkomt overvoeding. Overtollig voer ontleedt in het water en beïnvloedt de kwaliteit ervan. Als je elke dag op dezelfde tijd en op dezelfde plek voert, zal de vis al snel uit je hand eten. De dagelijkse voeding is ook een goede gelegenheid om de vis te observeren.
4. Waarom is de FIAP-bewegingsaanvoer ook perfect als vijverfeeder?
Geautomatiseerde voeding biedt niet alleen voordelen. Dus het visvoer wordt vaak blootgesteld aan te grote voercontainers gedurende een langere periode, vochtigheid en hoge temperaturen, dit vermindert de kwaliteit van het voer. Ook kunnen technische defecten en storingen niet worden uitgesloten, dan is een feeder, buiten het medeweten van te weinig of niets meer voer in het geval van een storing. Het volgende punt is dat veel verkoopautomaten die op de markt beschikbaar zijn slechts een beperkte programmeerfunctie hebben, die slechts een klein aantal voedingen per dag toestaat. Voor al deze problemen vindt de FIAP-uurwerkaanvoer het juiste antwoord. Het voedsel blijft maximaal 24 uur in de feeder, dus er kan constant vers voedsel van de hoogste kwaliteit worden aangeboden. De vulling gaat vergezeld van een dagelijkse functiecontrole (die in het algemeen moet worden gedaan voor vijvertechnologie), dus een mogelijke storing kan vroegtijdig worden opgespoord en verholpen. De continue voeding over 12 uur of 24 uur zorgt ook voor een optimale voeropname en groei van uw vissen. FIAP Uhrwerkfütterer als vijver feeder biedt vele andere voordelen, zoals informeert je FIAP partners dichter bij het onderwerp, vindt u ook op onze website veel informatie over de FIAP Uhrwerkfütterer.
5. Wat moet ik met gemengde viskous in de vijver voeren?
We bevelen FIAP premiumactive PONDMIX en FIAP premiumactive ALL IN ONE aan! Deze twee soorten voer zijn ideaal voor vijvers met gemengd visbestand. FIAP premiumactive PONDMIX bestaat uit verschillende soorten vlokken, vijverstokken, gedroogde rivierkreeften en verschillende korrels. FIAP premiumactief ALL IN ONE bestaat uit drie verschillende gekleurde korrels, rood voor kleurigheid, groen voor gezondheid en bruin voor een gezond metabolisme van vijvervissen. Beide voersoorten kunnen eenvoudig worden ingevoerd vanaf ongeveer + 10 ° C.
6. Wat en hoe voed ik mijn vijvervis in het voorjaar?
Feed voor koud water temperaturen boven ongeveer + 5 ° C FIAP premium actieve BASIC en een watertemperatuur van ongeveer + 10 ° C tot + 12 ° C premium actief afhankelijk van het visbestand FIAP PONDMIX, FIAP premium actieve ALL IN ONE FIAP premium actieve professional. Deze voedingsmiddelen bevatten voedingsstoffen die vissen zelfs bij deze temperaturen kan gebruiken. De FIAP premiumactive BASIC is het eerste voedsel na de winter en het laatste voedsel voor de winter.
7. Hoe voed ik mijn vijvervis in de zomer?
De temperaturen verhogen de eetlust! Voer alleen voedsel van hoge kwaliteit, zoals FIAP premiumactive PROFESSIONAL, het bevat noodzakelijke vitamines en probiotica. Voor soortspecifieke voeding van steuren raden we de hoogwaardige, snel zinkende FIAP premiumactieve STURGEON aan.
8. Hoe voed ik mijn vijvervis in de herfst?
Als voorbereiding op de winter, is het het beste om alleen voedsel van hoge kwaliteit te voeren, zoals FIAP premiumactive PROFESSIONAL en FIAP premiumactive BASIC. Dit vermindert aan de ene kant onnodige watervervuiling en zorgt voor een goede conditionering van vijvervissen. Vooral in het najaar is de juiste voeding absoluut cruciaal, vooral met betrekking tot de overwintering van de vis en de benodigde energiereserves in de lente.
9. Hoe voed ik mijn vijvervis in de winter?
FIAP premiumactive BASIC is speciaal ontwikkeld voor de koele temperaturen in de lente en de herfst. De hoogwaardige combinatie van drijven en zinken diervoedergrondstoffen zorgt voor een optimale voeropname van alle vis, zowel ingetogen vis in diepere zones dan actief vis op het oppervlak, zodat krijgt hetzelfde eten aangeboden. De speciale voersamenstelling maakt FIAP premiumactive BASIC bijzonder licht verteerbaar, dus het kan worden gevoed vanaf ongeveer + 5 ° C, maar bij ongeveer + 5 ° C moet het voeren worden gestopt!
10. Wat is de kwaliteit in de luchtdichte plastic verpakking?
Eten is niet hetzelfde eten! Koop geen goedkoop voedsel uit niet-luchtdichte verpakkingen. Essentiële voedingsstoffen, b.v. Vitaminen worden zeer snel vernietigd en daardoor is de blijvende gezondheid van uw vis niet gegarandeerd. Kwaliteit voedingen zoals FIAP premium range actieve voeding in luchtdichte verpakkingen worden voorzien van een beschermende afdichting en een vervaldatum. Overigens zijn inferieure voeralgen voorgeprogrammeerd in uw tuinvijver. Goedkoop voedsel is slecht verteerd en verrijkt bovendien het vijverwater met overtollige voedingsstoffen.
11. Waar krijg ik nieuwe handleidingen na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen als PDF-document worden gedownload onder het vereiste product.

 

Vijververwarming


1. Waarom is het belangrijk om de vijver te verwarmen?
De verwarming van de vijver is belangrijk om de bewoners van de vijver de best mogelijke overwinteringsmogelijkheden te bieden. Onverwarmde vijvers worden al snel een gevaar voor de dieren die erin leven en sterven vaak pijnlijk tijdens het koude seizoen. Daarom biedt FIAP het juiste vijververwarmingsproduct voor elke vijverafmeting.
2. Zijn er verschillen in de verwarming?
Yes! Het is belangrijk om een ​​duidelijk onderscheid te maken tussen apparatuur die uitsluitend is ontworpen om ijs in een klein gedeelte van de vijver te houden en apparatuur die is ontworpen om het volledige vijvervolume tot een bepaalde temperatuur te verwarmen. De belangrijkste verschillen zijn enerzijds het behaalde temperatuurniveau en het bijbehorende energieverbruik (elektriciteitskosten). Ice preventers is daarom zeer energiezuinig, terwijl vijververwarmers een hoger energieverbruik hebben.
3. Welke voordelen biedt een vijververwarmer boven een ijsvriezer?
Vissen voelen warm aan, wat betekent dat ze hun stofwisseling zo ver mogelijk aanpassen aan de watertemperatuur. Vanwege de grootte van sommige vijvers, heersen in de vijver de zogenaamde "elevator-temperaturen", vooral in de lente. Dit betekent dat de watertemperatuur in relatief korte tijd verandert in relatief grote sprongen. Voor de vissen, hoe dan ook verzwakt door de winter, wordt het een harde strijd om hun eigen metabolisme aan te passen aan de fluctuerende temperaturen, die vaak tot ziekten, parasitaire problemen en zelfs de dood leiden. Een vijververwarmer helpt hier! Het is dus mogelijk om met een kachel de temperatuurschommelingen tegen te gaan en in de lente te zorgen voor een constant temperatuurniveau, tenminste tot de vijver door het weer lang warmer wordt en dit blijft. Dit is niet mogelijk met een ijskast.
4. Wat is het doel van een ijsvriezer?
De naam doet het al vermoeden - een ijsbreker zorgt voor een klein plekje in de vijver, dat niet bevriest. Dit heeft tot doel dat het overleven van de bewoners van de vijver noodzakelijke gasuitwisseling kan plaatsvinden in de winter. Veel vijverbezitters zijn van mening dat hun vijverbewoners in de winter bevroren zijn, nadat ze in het voorjaar dood uit het water hadden moeten vissen. Vaak zijn de dieren echter verstikt door pijn, wat te wijten is aan een gesloten ijslaag. De biologische activiteit in de vijver wordt alleen in de winter verminderd, maar vindt nog steeds plaats. Dit betekent dat verteerde gassen zich kunnen ophopen in het sediment, dat zich ophoopt onder een gesloten ijslaag. De laatste overblijvende zuurstof in het water wordt verbruikt door de biologische processen en de bewoners van de vijver accumuleren tegelijkertijd de schadelijke gassen, dit leidt onvermijdelijk tot verstikking. Een ijshouder van FIAP kan helpen! Door het gat ontsnappen de schadelijke gassen en passeert zuurstof diffusie in het water.
5. Wat zijn de voordelen van het hebben van een ijskast in vergelijking met een vijververwarmer?
Ice preventers is snel en eenvoudig te installeren in de vijver. De aanschafkosten en de onderhoudskosten zijn veel lager in vergelijking met vijververwarmers. Een diepvriezer van FIAP is standaarduitrusting voor elke tuinvijver met vijverbewoners. Creëer de best mogelijke overlevingsomstandigheden voor uw vijverbewoners, zelfs tijdens het koude seizoen!
6. Wat betekent "vorstbewakingsfunctie"?
De FIAP PondHeat Active-ijsbescherming heeft een zogenaamde vorstbeschermingsfunctie. Als dit is ingeschakeld, warmt de ijshouder alleen op tijdens vorst. Op deze manier, de meest efficiënte, kosteneffectieve operatie mogelijk en ook beschermt het milieu.
7. Is vijververwarming alleen aanbevolen in de winter of in de zomer?
Zelfs in de zomer is een vijververwarming logisch! Een groot aantal van alle vijvers slaagt er niet in om gedurende de zomer een temperatuur van 20 graden of meer in de zomer te handhaven. Vooral in dit temperatuurgebied wordt het metabolisme van de vis verkregen zijn hoogtepunt met goede wateromstandigheden, en species passende voeding, in welzijn en groei. Niet te vergeten de daarmee betere voorbereiding van de vis op de komende winter te vergeten, omdat deze optimale reserves op te bouwen van waaruit ze zich voeden van de winter. Om de genoemde redenen is een verwarming van de vijver, zelfs tijdens het warmere seizoen, absoluut het overwegen waard. Gebruik uw FIAP vijververwarmer op elk moment van het jaar en bied zo uw vijverbewoners optimale leefomstandigheden!
8. Zijn er verschillende ijsvriestechnieken?
Ja, er zijn verschillende technieken met ijsmachines. Ten Gebruik ijsvrije houder verwarmingselementen om bevriezing te voorkomen (FIAP PondHeat Active), anderzijds komt beluchter pompen en piepschuim drijvers gebruikt (FIAP ijs Active Set). De piepschuim drijvers garandeert een optimale isolatie naar buiten, terwijl de uitlaatlucht daaronder ligt het water in beweging, en een gedeelte van het warmere, diepere waterlagen boven transporteren. Beide technieken hebben zichzelf in de loop van de tijd bewezen en houden op betrouwbare wijze een deel van het ijsoppervlak ijsvrij.
9. Is een visuele inspectie in de winter nuttig?
In elk geval! Alle FIAP-vijververwarmers zijn onderworpen aan kwaliteitscontroles om een ​​betrouwbare werking te garanderen. Zoals met alle technische of elektrische apparaten, kan dit in sommige gevallen echter interferentie veroorzaken. Een regelmatige visuele inspectie, zelfs in de winter, wordt daarom ten zeerste aanbevolen. Een snelle blik om te zien of er nog een plekje in de vijver is, is ijsvrij. Met een beetje geluk kunnen zelfs de vijverbewoners worden gadegeslagen onder de ijsbedekking in hun winterslaap. Zorg ervoor dat u in de vijver in de buurt om te zwijgen, omdat trillingen verstoren de vijver bewoners met uw winterslaap en deze daardoor onnodig energie verbruiken reserves.
10. Wat moet in aanmerking worden genomen voor een vijveroverkapping?
Kortom, een vijveroverkapping biedt enkele voordelen. De energiekosten voor vijververwarming kunnen aanzienlijk worden verlaagd en de bereikte maximumtemperatuur kan worden verhoogd. Vijverdekking kan ook risico's met zich meebrengen. Het moet worden genomen om te verzekeren dat circuleert een beetje lucht door het deksel vijver, zodat de nodige gasuitwisseling plaats ook hier kan nemen. Een ander belangrijk punt is de mogelijkheid van visuele inspectie via de cover. In ieder geval moet worden voorkomen dat de overdekte vijver nog steeds wordt bedekt door een extra laag sneeuw.
11. Waar krijg ik nieuwe handleidingen na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen als PDF-document worden gedownload onder het vereiste product.

 

Uitrusting


1. Welke producten zijn te vinden in de sectie Accessoires?
In de sectie accessoires vindt u producten voor een breed scala aan toepassingen. Naast decoratieve producten bieden wij u ook hier functionele producten, bijvoorbeeld voor reigerverdediging bij uw tuinvijver. Het is het beste om door het hoofdstuk te bladeren of ons YouTube-kanaal te bezoeken op https://www.youtube.com/user/FIAPGmbH.
2. Hoe zorg je het best voor waterelementen en -accessoires?
De nodige zorg hangt sterk af van de hardheid van het water. De aanbevolen hardheid is <8,4 ° dH. Met hardere water kan in toenemende mate kalkafzettingen op de oppervlakken en de techniek vorm, wat ook betekent hogere zorg. Voor waterspelletjes in sierbekkens (zonder dieren en Pflanzenbesatz!) We raden het gebruik van FIAP FOUNTAIN CLEAN aan om een ​​optimale waterkwaliteit te creëren voor uw waterspel. Voor persistente calciumafzettingen op de fonteinpomp is FIAP PUMP CLEANSER de eerste keuze. Optisch afgewerkte oppervlakken zoals b.v. Geborsteld roestvrij staal of verchroomde delen, het is het beste om schoon te maken met een zachte, vochtige doek. Het zwembadwater moet zo vrij mogelijk worden gehouden van kleine steentjes of vuildeeltjes, die de pomp en leidingen kunnen verstoppen of beschadigen. Bestaande voorfilters moeten af ​​en toe worden gecontroleerd en indien nodig worden opgeschoond. Verstopte spuitkoppen kunnen worden uitgeblazen of schoongemaakt met een fijne draad. Voordat het water wordt bevroren, moet het worden gedemonteerd of gedroogd voordat de opslag zelf een volledige reiniging biedt, samen met ontkalking. Fonteinpompen moeten vochtig worden bewaard. Er is geen garantie of garantie voor vorstschade en schade veroorzaakt door verkalking.
3. Hoe duur is de werking van de verlichtingstechniek?
De meeste FIAP-verlichtingsproducten hebben LED-lampen. Dankzij de ultramoderne led-technologie zijn de bedrijfs- en elektriciteitskosten tot een minimum beperkt. De spaarzame bollen verbruiken in vergelijking met conventionele lampen een fractie van de elektriciteit en zijn daarom bijzonder goedkoop in gebruik.
4. Wat moet overwogen worden met wind?
In het geval van producten die in de tuin worden geplaatst, moet u ervoor zorgen dat ze voldoende zijn vastgezet en niet worden omgestoten of weggeblazen door de wind. Als het gaat om producten met water, moet ook de wind worden overwogen. In het geval van waterpartijen, wordt het bereikte waterbeeld beïnvloed door wind en kan dit leiden tot een afleiding van de waterstraal. Daarom raden we aan om hiervoor beschermde gebieden te kiezen!
5. Wat te doen als er kans op vorst is? Zijn er mogelijkheden om deze producten toch in de winter buiten te houden?
De producten zijn niet vorstbestendig. Houd rekening met de bijbehorende bedieningsinstructies en de onderhoudsinstructies van het betreffende product. De naderende winter is de perfecte gelegenheid om de producten te reinigen, indien nodig, om slijtagedelen te vervangen en vervolgens zorgvuldig op te bergen.
6. Zijn er video's van de FIAP-producten in het gebied accessoires?
We nodigen je uit om lid te worden van ons YouTube-kanaal. Bezoek ons ​​op https://www.youtube.com/user/FIAPGmbH en blader door de video's. Hier vindt u handleidingen en gebruiksinstructies, evenals demonstratievideo's.
7. Wanneer zijn er nieuwe items in het gedeelte accessoires?
Bij FIAP proberen we altijd de huidige wensen en trends te herkennen en deze in ons assortiment op te nemen. U als klant profiteert van moderne, aantrekkelijke producten, die trendy zijn. Een constante uitbreiding of aanpassing van ons assortiment is een vanzelfsprekendheid voor ons en een deel van onze diensten voor u. Kijk uit naar nieuwe producten samen met ons.
8. Geldt de garantie ook voor LED-lampen in het gebied met accessoires?
LED-lampen zijn slijtende onderdelen die niet onder de garantie vallen. Ze hebben echter een zeer lang leven en zijn zeer zeldzaam.
9. Zijn transformatoren van FIAP-accessoires waterdicht?
Nee. Als een product wordt geleverd met een transformator, is het over het algemeen spatbestendig (IP44). Raadpleeg voor meer informatie de overeenkomstige bedieningsinstructies en de veiligheidsinstructies op het product zelf. Beveel je FIAP-partner graag in alle technische zaken.
10. Hoe krijg ik nieuwe handleidingen na verlies?
Alle bedieningsinstructies kunnen als PDF-document worden gedownload onder het vereiste product.

 

Heeft u nog vragen?

We zijn blij om uw vragen en zorgen te beantwoorden op:
Telefoon: +49 (0) 96 28 92 13 0
E-Mail: pondolino@fiap.de

Ähm...?

Irgendwas wollte ich sagen, aber mir ists entfallen.

Bitte rufen Sie mal den Webmaster.

Danke